PREVENT ĆE RADITI ZA FORD FOCUS, POSAO ZA 400 RADNIKA U VISOKOM

Hits: 1735

 
U Općini Visoko u subotu je planirana prezentacija projekta Preventa na kojoj su trebali prisustvovati predstavnici mjesnih zajednica, a cilj prezentacije je bio predstavljanje Preventa kao kompanije, tekući projekti i aktuelnosti, a najbitniji dio je buduće upošljavanje 500 novih radnika u Visokom, tačnije u postrojenjima šivaone Preventa u Goruši.Konkretno radi se o najnovijem projektu Preventa sa Ford Focusom za koji Prevent do marta 2018. godine treba da počne da radi posao sa minimalnim trajanjem od 7 godina i na kojem će raditi 500 novih radnika.

Plan je bio i da nakon prezentacije svi predsjednici mjesnih zajednica i predstavnici Općine posjete pogone Preventa, međutim do toga nije došlo. Naime, na planiranoj prezentaciji nije se pojavio nijedan predsjednik mjesne zajednice, piše visoko.co.ba.

Prevent je, kako piše portal visokoin.com, objavio da traži 400 radnika u Visokom, a u oglasu se potencijalni radnici pozivaju na kurs šivenja. Kako je navedeno, za sve polaznike kursa osigurani su prijevoz i ishrana. Svi koji uspješno završe kurs dobit će zaposlenje, potvrdili su iz Preventa.

gorazdeportal.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.