PRIČA O TUNELU ZA SARAJEVO PROGALEŠNA ZA JEDNU OD PET NAJLJEPŠIH BAJKI ZA DJECU

Hits: 312

Mališani u vrtićima u Goraždu i Sarajevo naprosto su poludili za bajkom kako će se graditi tunel dug šest kilometara i brza cesta.

– Djeca u vrtićima oduševljena su tom pričom, od svojih odgajateljica svakodnevno traže da im se pričaju detalji vezani za gradnju tunela, a najviše vole slušati kako će bageri i mašine za tri godine izbušiti šest kilometara autoputa –kaže jedna od odgajateljica goraždanskog vrtića.

Uz sve ovo u vrtićima razmišljaju da angažuju dječijeg zabavljača Kiketa Budaliketa kako bi se djeca još više zabavljala uz slušanje priča a imali bi i vizualizaciju cijelog događaja.

– Već smo razgovarali sa našim poznatim Kike Budalike i on je raspoložen da napravi mini predstavu za djecu gdje bi on sa mašinom bušio planinu. Prema scenariju planirano je da se na kraju pojave premijeri BPK i Federalne vlade i presjecu vrpcu, a djeca bi velikim aplauzom nagradila taj veliki podvig. Ima tu još detalja ali ne bi sve da otkrivamo –riječi su ovo goraždanske odgajateljice.

Ovdje se ne završava priča o uspjehu bajke o gradnji tunela koju su djeca zdušno prihvatila.

– Vizuelna prezentacija tunela Hranjen apsolutni je hit među djecom u vrtićima. Mališani čim dođu u obdanište traže da im se na Youtube pusti video animacija puta Goražde – Sarajevo. Čak i ona najnemirnija i najbučnija djeca prestaju da plaču i sa pažnjom prate taj video – zaključuje odgajateljica goraždanskog vrtića.

Tekst je satiričnog karaktera, njegova svrha nije omalovažavanje ili vrijeđanje bilo koga već zabava i humor sa stvarnim ili približno stvarnim događajima.

gorazdeportal.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.