PRIHVAĆEN PRIJEDLOG DELEGATA SBB-a NAKON SAOBRAĆAJNE NEZGODE U KOJOJ JE POGINULA JEDNA OSOBA A RANJENA TRI POLICAJCA

Hits: 9569

Vlada FBiH prihvatila je amandman delegata SBB-a u Domu naroda Parlamenta FBiH Sanela Mušovića na prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o izvršenju krivičnih sankcija u FBiH. Mušović je zatražio da Odjeljenje KPZ Sarajevo poluotvorenog tipa u Ustikolini ubuduće funkcionira kao samostalan Kazneno- popravni zavod, što će se desiti nakon što na narednoj sjednici ovaj zakon bude usvojen.

Jedan od povoda za podnošenje ovakvog amandmana bila je saobraćajna nesreća iz decembra prošle godine u kojoj je jedna osoba poginula, a tri zatvorska policajca teže povrijeđena na putu na posao.

– S davanjem ovakvog statusa KPZ Ustikolina dobiva se na kvalitetu, efikasnosti, praktičnosti, a pogotovo sigurnosti u radu institucije i uposlenih. Drago mi je što je Vlada FBiH prepoznala značaj ovakvog amandmana, jer KPZ Ustikolina, kao samostalna ustanova, će sa svojim menadžmentom doprinijeti i u stvaranju pozitivnih finansijskih efekata na nivou lokalne zajednice i kantona, ali i osigurati pristojne uslove za uposlenike – kazao nam je Mušović.

AVAZ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.