PRIJEM ZA RUKOMETAŠE MRK GORAŽDE

Hits: 32

Povodom uspjeha koji su ostvarili plasmanom u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, načelnik Općine Goražde dr.sci. Muhamed Ramović, premijer Vlade BPK-a Emir Oković i ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Damir Žuga sa saradnicima danas su u Maloj sali Općine organizovali su prijem za rukometaše Goražda.
U okviru Prve Lige FBiH Goraždani su dominirali tokom cijelog takmičenja sezone 2015/2016 godine, tako da su zasluženo izborili povratak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.
Prvotimci, seniori RK Goražde koji su izborili plasman u Premijer ligu BiH su: Salmin Šehović, Ajdin Bukva, Džemal Osmanković, Armin Marić, Emsad Pušilo, Haris Jamak, Nedim Merkez, Adnan Šehović, Ramiz Hošo, Adel Bogdanić, Kenan Šundo, Nedim Pilav, Damir Delić, Ernad Muhović, Tarik Žiga, Harun Djana, Krakonja Armin i Salko Hamzić. Sa njima su trener Admir Sijerčić, pomoćni trener Amer Terović, uprava na čijem je čelu Nasko Krajišnik.
Uz pohvale i čestitke na ostvarenom rezultatu načelnik dr.sci. Muhamed Ramović rukometašima je uručio skromne poklone, te još jednom naglasio da će Općina Goražde kao i do sada pratiti sve aktivnosti kako sportista tako i svih građana koji na bilo koji način predstavljaju naš Grad koji su naši najbolji ambasadori u svijetu.
Riječi zahvalnosti na današnjem prijemu i podršci koju Općina Goražde na čelu sa načelnikom dr.sci. Muhamedom Ramovićem pruža MRK Goražde u ime Kluba uputio je predsjednik Uprave Nasko Krajišnik, a tom prilikom uručio je i zahvalnicu Načelniku za nesebičnu pomoć i podršku MRK Goražde u pobjedničkoj sezoni Prve Lige FBiH 2015/201