PROSLAVLJENI RUKOMETNI TRENER KASIM KAMENICA POSTAO ČLAN SDP-a

Hits: 34

U prisustvu predsjednika SDP BiH Nermina Nikšića i predsjednika Kantonalne organizacije SDP BPK Ernesta Imamovića Socijaldemokratskoj partiji Bosne i Hercegovine pristupio je proslavljeni bosanskohercegovački rukometni stručnjak i rukometna legenda Kasim Kamenica. Kako stoji u saopćenju ove stranke, Kamenica je, između ostalog, u svojoj bogatoj karijeri vodio reprezentativne selekcije Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore i bivše Jugoslavije.

“SDP BiH je jedina politička opcija koja je dokazala svoju posvećenost sportskim kolektivima i nacionalnim reprezentacijama u svim sportovima. Za vrijeme vladavine SDP-a BiH, naše reprezentativne selekcije su učestvovale na najvećim svjetskim sportskim smotrama, uz maksimalnu podršku tadašnje vlasti. To je bio prvi i jedini put da je sport dobio zasluženu podršku države, na osnovu koje ni rezultati nisu izostali. SDP BiH je pokazao da razumije da je sport najbolji ambasador jedne države, ali i najmoćniji integrativni faktor društva”, naveo je Kamenica.

Iz SDP-a kažu i da pristupanjem Kasima Kamenice, ova stranka prima još jedno veliko sportsko ime u svoju porodicu, što je dodatna potvrda pozitivne politike i jačanja SDP-a BiH.

gorazdeportal.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.