RADOST I OSMJEH EMIRA MIRVIĆA

Hits: 334

13227196_1149542955098573_8673814513225364615_nKako su veliki bili radost i osmjeh mladog goraždanima Emira Mirvića, nakon što mu je u svijetu čuveni doktor Milomir Ninković, poslije kontrolnog pregleda u Univerzitetskoj bolnici u Foči, saopštio da je operacija desne šake kojoj je Emir podvrgnut 26. aprila – bila uspješna! Dr Ninković je ovom prilikom ocijenio kako očekuje Emirov uspješan oporavak, a ono što slijedi su vježbe i fizikalna terapija.
Operaciju je na Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo (UKCS) uspješno izveo dr. Alija Aginčić, čime se još jednom pokazalo da BiH ima vrhunske medicinske kadrove koji su u rang sa najboljim medicinskim stručnjacima u Evropi, pa i u svijetu. Sa dr Aginčićem prilikom boravka Emira u Foči, dr Ninković telefonski razgovarao.

Najprije je planirano da se operacija obavi u Njemačkoj ( organizovana je i akcija prikupljanja novčanih sredstava) ali je to učinjeno u Sarajevu.

Podsjećamo., nakon povrede u djetinjstvu, mišić na desnoj Emirovoj ruci postepeno je odumirao, izazivajući povremena grčenja šake, sve do posljednjeg stadija kada je ruka ostala potpuno van funkcije.

Mirvićevo liječenje u BiH trajalo je punih osam godina, ali je prava dijagnoza utvrđena tek nakon dijagnostičkih pretraga u Minhenu, kod dr. Milomira Ninkovića, jednog od najboljih neurohirurga Evrope. Dr Ninković je tada podržao i ohrabrio Emira i dirljiv je bio njihov prijateljski pozdrav priikom susreta u Foči.

U sumornom, kišnom majskom danu, nakon što su čuli riječi dr Ninkovića, ordinaciju u univerzitetskoj bolnici u Foči, obasjali su beskrajno veliki osmjesi Emira i njegovih roditelja.

U našoj, bosansko-hercegovačkoj priči, u kojoj je mnogo strepnje, nadanja, humanosti brojnih osoba koje su bile uz Emira sve protekle godine, profesionalnosti i srčanosti doktora, sada je i pregršt radosti.

Dugo očekivane radosti i osmjeha Emira Mirvića.

Izvor – Glas Goražda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *