RAMOVI─ć ZA N1: PREGORIO SAM, PA SAM U SLAVLJU MALO PRETJERAO

Hits: 850

Novi/stari na─Źelnik Gora┼żda Muhamed Ramovi─ç bio je gost Novog dana na N1 gdje je kazao da mu je pobjeda na ovogodi┼ínjim lokalnim izborima najsla─Ĺa do sada, jer se kandidovao kao nezavisni kandidat.

U narednom periodu, poku┼íat ─çe rije┼íiti status zaposlenja za 3.000 nezaposlenih u ovom gradu, kazav┼íi da ─çe to poku┼íati uraditi ┼íirenjem Gora┼żda i novim projektima koji se spremaju u ovoj op─çini.

Za N1 je kazao da ─çe se na Drini spremiti najve─çe slavlje i vatromet kada Gora┼żde i zvani─Źno dobije status grada.Bi─çe to brzo, nacrt je pro┼íao, procedura ide dalje. Imat ─çemo najve─çu proslavu na Drini”, kazao je.

Kada smo ve─ç kod slavlja i radovanja, Ramovi─ç je svoj tre─çi na─Źelni─Źki mandat proslavio uz pjesmu. Vi┼íe na OVOM linku. Svoj trijumf kao nezavisnog kandidata komentarisao je i za N1.

“Kada sami vodite kampanju, kada ste nezavisni kandidat – pregorite. Malo sam u euforiji pretjerao, poigrao sam se – zapjevao, ali ┼íta mogu. Takav sam i to je izborno slavlje”, ka┼że Ramovi─ç.

Smatra da ─çe mu ovaj tre─çi mandat biti te┼żi, jer gra─Ĺani ve─ç sve znaju – a lak┼íe je uvijek onome ko je nov. “Ja imam program koji sam predstavio od 40 ta─Źaka, i njih ┼żelim realizovati. Ove sedmice ─çe biti zavr┼íene dvije, a sve ─çu to javno objavljivati. Spreman sam i za kritiku”, dodaje.

“┼Żelim da Gora┼żde bude najrazvijeniji grad i najudobniji za ┼żivljenje. Imamo sve kapacitete za to, i kod nas nema zastoja”, dodaje.

Gostuju─çi u Novom danu je kazao da svi oni koji ┼żele da pro┼íire kapacitete na Gora┼żde su dobro do┼íli.

“43 miliona iz Bahreina se ula┼że u Gora┼żde i to je najve─ça investicija, koja ─çe biti inkorporirana u Centar za upravljanje otpadom. Obezbijedili smo sredstva za zatvaranje kolektivnih centara, jer Gora┼żde je bilo majka svim izbjeglicama. Sa obezbije─Ĺenim sredstvima napravit ─çemo ─Źetiri nove zgrade i time ─çemo rije┼íiti kolektivne centre”, ka┼że.

Isti─Źe dobru saradnju sa svim op┼ítinama u BiH, jer ka┼że da je Gora┼żde uvijek bilo centar Drinske regije.

“Sara─Ĺujemo sa drugima, nemamo probleme. Sva je pro┼ílost iza nas i mi smo se okrenuli budu─çnosti. Pona┼íam se kao na─Źelnik svih gra─Ĺana, gradimo budu─çnost i to je najbitnije”.

Ka┼że da su se ostali kandidati pozivali na vjersku i nacionalnu pripadnost na izborima, ali niko se nije pozivao na gra─Ĺane.┬áUpravo je on to uradio. “Gra─Ĺani su prvi na udaru jer 90 posto njihovih interesa se zavr┼íava u lokalnoj zajednici. Mi sara─Ĺujemo sa svim op┼ítinama, na projekte apliciramo zajedni─Źki i ─Źestitam svim na─Źelnicima iz regije na pobjedi”, uz poruku da je “Gora┼żde otvoren grad, grad su┼żivota i tolerancije”.

Treba zaboraviti izbore – jer ‘treba raditi’

Prvi mandat u Gora┼żdu Ramovi─ç je osvojio kao kandiadt SBiH, drugi je odradio pod SBB-om, a sada kao nezavisni kandidat ka┼że da odgovara direktno i samo gra─Ĺanima.

“Tu treba biti menad┼żer, i to sam pokazao. Zahvalan sam strankama koje su me ranije predlo┼żile, ali uvijek sam gledao da budem samostalan i na usluzi gra─Ĺanima. Sada se izazova ne bojim, i ovo mi je najsla─Ĺa pobjeda. U Gora┼żdu je bilo 14 stranaka, ┼íest nezavisnih kandidata. Moja dinamika rada mora biti jo┼í ja─Źa, i hvala gra─Ĺanima na svemu ovome ┼íto ─çu u─Źiniti u narednom periodu”.

Od kako je na─Źelnik Gora┼żda, ka┼że da nikada nije imao slobodan vikend, jer uvijek ima aktivnosti.

“Utakmice Gora┼żda ne propu┼ítam, ju─Źer sam bio kada su igrali sa Vele┼żom. Uvijek sam s narodom i mladima, o gra─Ĺanima mislim sve najbolje i to me nosi”.

Osvrnuo se i na snimku slavlja po saznanju da je dobio jo┼í jedan mandat: “Ubi┼íe me mediji sa snimkom, ne znam ┼íta da ka┼żem. Ne znam ko je to postavio, ali eto..”.

Ka novoj kandidaturi – ka┼że da su ga nosili mladi. “Meni je osam godina bilo dosta, ali moram ove projekte zavr┼íiti. Mladi su mi rekli da se trebam kandidovati i to sam uradio”.

Ka┼że da svoju kampanju nije vodio po mjesnim zajednicama, nego samo na glavnom skupu. “Podijelio sam tu neku olovku, najmanje sam potro┼íio na kampanju, toliko malo da me stid re─çi. Svoju kampanju vodim osam godina, zajedno sa mladima koji su volontirali – i to me nosilo”.

Za kraj, kazao je da se raduje kritici u novom mandatu, da se izbori moraju zaboraviti jer “valja raditi”.

Izvor – N1