REAKCIJA A-SDA: RADELJAŠ NEĆE BITI IMENOVAN ZA DIREKTORA CESTA BPK GORAŽDE

Hits: 186

Nakon pisanja pojedinih medija da bi Esed Radeljaš, bivši ministar privrede BPK Goražde mogao već naredne sedmice preuzeti poziciju direktora Direkcije cesta ovog kantona, oglasili su se iz stranke A-SDA.

– Povodom objave u medijima da je Esed Radeljaš kadrovsko rješenje A-SDA koji bi trebao preuzeti funkciju direktora Direkcije cesta BPK Goražde želimo naglasiti da svako imenovanje na javne funkcije kandidata ispred A-SDA mora zadovoljiti uslove u skladu s kadrovskim politikom i Statutom, te dobiti saglasnost kadrovske komisije koje imenuje Predsjedništvo A-SDA – saopćeno je iz ove stranke.

Naveli su i da nije razmatrano imenovanje Radeljaša za ovu funkciju od strane Kadrovske politike, te su odbacili mogućnost da se ovo desi.

Podsjetimo, Radeljaš je dvije godine i dva mjeseca proveo u sarajevskom KPZ-u, a osuđen je na dvije godine zatvora. Presuda mu je izrečena po optužnici koja je Radeljaša teretila da je kao zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo zloupotrijebio novac iz kantonalnog budžeta u iznosu od 114.255 KM.

Krajem januara ove godine Kantonalni Sud u Sarajevu Radeljaša je oslobodio optužbi za zloupotrebe prilikom dodjele zemljišta u Općini Novi Grad, a optužbe su oslobođeni i općinski službenici Jasmina Horo i Jusuf Čaušević, te bivši načelnik Damir Hadžić.

Radeljaš je dobio i zabranu vršenja poziva te bilo kakvih aktivnosti u državnoj vlasti i upravi u trajanju od dvije godine, prenosi Avaz.

AVAZ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.