SANELA JENKINS U SARAJEVU

Hits: 1257

Bosanka filantropa i borac za ljudska prava, Sanela Diana Jenkins, koja ovih dana odmara u Sarajevu, ispred Narodnog pozoriĆĄta u Sarajevu, pojavila se u pratnji svog sina i prijatelja.
Screen Shot 2016-08-12 at 3.35.50 PM
“Sretna sam ĆĄto Sarajevo večeras izgleda svjetski,” kazala je Sanela. “Dovela sam svoje prijatelje iz Amerike koji su puni pozitivnih utisaka, a Sarajevo Film Festival iz naĆĄe zemlje ĆĄalje sasvim drugu sliku u svijet.”

Upravo je mijenjanje predstave koju stranci imaju o naĆĄoj zemlji misao koja godinama nakon rata vodi Sanelu u njenom radu.

“Ceremonija otvaranja festivala ne zaostaje za najvećim svjetskim festivalima poput onih u Cannesu, Los Angelesu, Berlinu… Prelijepa noć u najljepĆĄem gradu na svijetu,” poručila je Sanela.

Za Sanelu, vlasnicu brenda napitaka Neuro i osnivačicu Fondacije “Sanela Diana Jenkins” za Bosnu i Hercegovinu, najbolje govore njena djela. Sanelina Fondacija je posvećena vraćanju dostojanstva, blagostanja, pravde i nade svojoj domovini, provodeći brojne diplomatske, filantropske, obrazovne i pravne inicijative, koja je izmeđuostalog pomogla Kantolanoj Bolnici GoraĆŸde, SOS Dječijem selu, ponovnoj izgradnji Plavog Cvijeta gdje je treći poĆŸar gotovo pretvorio zgradu ove neprofitne organizacije u pepeo, te mnogim drugim organizacijama i ljudima.
Hvala Sanela!
 Izvor: Klix i Gorazde Portal