SAVEZ ZA PROMJENE: RS ĆE NAREDNE GODINE DATI VIŠE OD 900 MILIONA ZA OTPLATU DUGA

Hits: 166

U Prijedoru je večeras u organizaciji Saveza za promjene održana “Skupština naroda”, na kojoj je rečeno da žele slobodnu i demokratsku RS, u kojoj “neće vladati strah od režima”.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović je istakao da s građanima i na ovaj način žele da razgovaraju o brojnim ekonomskim, socijalnim i demografskim problemima te rješenjima koje po ovim pitanjima nude stranke Saveza za promjene.

“Niko ne može da zaustavi istinu u RS-u i ona ne može biti cenzurisana kako to režim želi. I ovaj skup je najbolji odgovor naroda na sve napade režimskih stranaka, koje su najodgovornije za najteže stanje otkako postoji RS”, dodao je Borenović u izjavi novinarima uoči “Skupštine naroda”.

Građanima će, kaže, ukazati i na potrebu borbe protiv kriminala i korupcije.

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić je najavio da će građane upoznati s usvajanjem zakona mimo ustavnih odredbi, ali i brojnim odlukama o kreditnim zaduženjima u koje vlast uvlači taj bh. entitet.

“Od milijardu i 700 miliona KM izvornih prihoda, RS će naredne godine izdvojiti više od 900 miliona KM za otplatu kredita, od kojih RS već duže vrijeme zavisi. Mi smo kao društvo porobljeni jednom suludom politikom bez imalo ekonomske logike i opstankom na vlasti po svaku cijenu. To nećemo dozvoliti”, ustvrdio je Čavić.

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica je istakao da je iz posljednjih dešavanja u bolnici u Zvorniku “vidljivo kako režim pokušava da se obračuna sa sopstvenim kadrovima”.

Kako bi tek bilo, dodaje, s onim koji nisu članovi SNSD-a, a žele da žive u slobodnoj i demokratskoj zemlji.

“Nažalost, oni žele podobne, a ne stručne kadrove”, ustvrdio je Govedarica dajući podršku stručnim kadrovima u bolnici u Zvorniku koji se, kaže, bore za pravdu.

klix.ba

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.