SDA DIREKTORI SAKRILI 60.000 KM MITA!?

Hits: 780

Op─çinski sud u Sarajevu prihvatio je ju─Źer prijedlog Tu┼żila┼ítva KS i odredio jednomjese─Źni pritvor uhap┼íenima u predmetu “Balkan”, Nerminu Drndi (SDA) i Hajrudinu Djedovi─çu (SDA), ─Źelnicima Direkcije za puteve KS.

Pritvor im je odre─Ĺen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi ponovili krivi─Źno djelo, prikrivali dokaze i utjecali na svjedoke.

Oni se sumnji─Źe za primanje mita i namje┼ítanje tendera, a ─Źelnike Direkcije prijavio je Elmedin Konakovi─ç, premijer Kantona Sarajevo.

Osumnji─Źenom Benjaminu Karda┼íu, rukovodiocu Slu┼żbe za javne nabavke u “Vodovodu i kanalizaciji” (ViK), koji se tereti da je skupa s Drndom i Djedovi─çem dijelio novac koji su dobivali namje┼ítanjem tendera, odre─Ĺena je zabrana obavljanja poslovnih aktivnosti.

Tu┼żila┼ítvo KS sumnji─Źi ih da su od sredine 2016. do kraja 2017. godine, od firmi koje su anga┼żirali na odr┼żavanju puteva uzimali tri posto novca od napla─çenih faktura.

Tu┼żioci su na ro─Źi┼ítu pri prijedlogu za odre─Ĺivanje pritvora kazali da je Drnda sakrio novac koji je primao kao mito i da je Tu┼żila┼ítvo obmanuo gdje se on nalazi, daju─çi im krivi trag.

Nezvani─Źno iz izvora bliskih istrazi saznajemo da je Drnda uzeo i sakrio oko 60.000 maraka mita, ali da ne ┼żeli otkriti lokaciju. Taj iznos, navodno, odnosi se samo na prvi dio istrage, ─Źime ─çe iznos novca koji su SDA direktori uzeli mitom, na kraju biti ve─çi od 100.000 maraka.

AVAZ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.