SDP OKUPLJA STRANKE U REPUBLICI SRPSKOJ, ZAJEDNIČKI NASTUP BEZ SDA

Hits: 100

Inicijativa je pokrenuta pod motom “Ako želimo da zaustavimo masovni odlazak naših ljudi u Evropu, moramo Evropu dovesti u BiH”.

Učesnici sastanka bili su predstavnici Nezavisne bosanskohercegovačke liste, Saveza za bolju budućnost, Naše stranke, Demokratske fronte, Stranke za BiH, Komunističke partije, Nezavisnog bloka, Brčanskog demokratskog pokreta, Saveza za novu politiku, Privrednog narodnog pokreta BiH, Partije socijalne pravde, HSBiH – Tomislav Tomljenović te predstavnici Udruženja Tender.

Osnovni pravac djelovanja će biti temeljen na politikama multietičnosti, slobode i ravnopravnosti svakog građanina, poštovanja vladavine prava, borbe protiv kriminala i korupcije, privlačenja stranih i domaćih investicija te na ubrzanom pristupu evropskim integracijama kako bi što prije sa zemljama regije uskladili proces pridruženja Evropskoj uniji. Na taj način bi se Bosna i Hercegovina pokrenula s mjesta zvanično najbjednije, najkorumpiranije i zemlje s najvećom stopom nezaposlenosti u Evropi.

“Proevropski blok nema nikakve povezanosti s novim koalicijama Domovina 1 i 2 koje se okupljaju oko SDA. Današnjem sastanku su prisustvovali predstavnici stranaka i udruženja građana, kao i istaknuti javni radnici i intelektualci, a u budućnosti smo također zainteresovani za razgovore sa svim strankama, udruženjima građana i drugim učesnicima javnog života u RS koji dijele iste vrijednosti”, naveo je Draško Aćimović, potpredsjednik SDP-a.

klix.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *