SDP TRAŽI OBJAŠNJENJE OD ZVIZDIĆA I SDA

Hits: 131

Na ovaj način Zvizdić i SDA nastavljaju sa antidržavnom politikom kojom se direktno ugrožava i ono malo digniteta kojeg BiH ima u očima Brisela i Evropske komisije

Socijaldemokratska partija BiH traži od predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića da hitno objasni javnosti kako su i zašto u odgovorima na Upitnik EU korišteni različiti podaci o popisa stanovništva BiH?

Na osnovu kojeg zakona i čije odluke su Zvizdić i SDA odlučili priznati popis stanovništva kojeg su objavile vlasti Republike Srpske, kada su jedini podaci o popisu koje je prihvatio EUROSTAT podaci popisa stanovništva BiH kojeg je objavila Agencija za statistiku BiH?

Na ovaj način Zvizdić i SDA nastavljaju sa antidržavnom politikom kojom se direktno ugrožava i ono malo digniteta kojeg BiH ima u očima Brisela i Evropske komisije.

Ovakav potez pokazuje još jednom kakav katastrofalan mehanizam koordinacije je Bakir Izetbegović dogovorio sa Miloradom Dodikom u kafani u Lukavici 2016.godine.

Skandal sa dvostrukim podacima broja stanovništva kojeg BiH šalje u Brisel vrhunac je licemjerja politike Zvizdića i SDA koji ponovo jedno govore ujutro, drugo misle u podne, a treće rade popodne.

Cijenu ovakve pogubne politike SDA nastavit će plaćati svi građani BiH – navodi se u saopćenju SDP-a BIH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *