Sin ratnog heroja iz Goražda Ernest Imamović kandidat za gradonačelnika

Hits: 107

Ernest Imamović, aktuelni poslanik SDP-a u Kantonalnom parlamentu i predsjednik KO SDP-a Goražde, kandidat je ove stranke za gradonačelnika Goražda. Imamovićevu kandidaturu najvjerovatnije će podržati Naša stranka i Narod i pravda, a moguće je da će se ovom bloku pridružiti i druge stranke.U izjavi za Klix.ba Imamović je istakao da će u petak biti potpisan politički sporazum stranaka o zajedničkom nastupu i djelovanju na predstojećim lokalnim izborima s konkretnim planovima i ciljevima koje će realizirati.

“Motivi za kandidaturu su činjenica da je ovom gradu potrebna promjena, prvenstveno zbog niza stvari koje su sami građani uočili u posljednje vrijeme. Građani konstantno pokazuju svoje nezadovoljstvo različitim rješenjima, pristupu problemima koji ih muče i žele promjene. Smatram da je pravo vrijeme i da su svi drugi imali priliku da ovom gradu pokažu da može bolje. Promjene su potrebne u svakom smislu. Ja ne želim reći da u Goraždu nije ništa urađeno, ali sam uvjeren da su mnoge stvari i mnogi projekti trebali biti urađeni mnogo bolje i da su te mogućnosti izgubljene. Ono što nije dobro želimo potpuno promjeniti, a ono čemu vlasti do danas nisu posvetile pažnju, mi ćemo uraditi”, kratko je izjavio Imamović.

Ističe kako očekuje pobjedu te da se ni najmanje ne plaši konkurencije.

“Što se tiče protukandidata, ne plašim se konkurencije, mi imamo drugačiju viziju za Goražde i to ćemo predstaviti vrlo brzo”, kaže Imamović.

Ernest Imamović je javnosti u Goraždu poznat kao sin legendarnog komandanta Zaima Imamovića. Prije dvije godine Ernest je i definitivno odlučio da se vrati u Goražde. Kandidovao se za Opće izbore 2018. godine i osvojio povjerenje glasača, a vrlo brzo i povjerenje u stranci koja ga je izabrala za predsjednika Kantonalnog odbora.

Nosilac liste SDP-a na predstojećim lokalnim izborima je Alen Selimović, predsjednik općinske organizacije ove stranke u Goraždu.

Izvor: klix.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.