ŠKOLA KOJA JE OBOGATILA GRAD ZNANJEM I OSMJESIMA, ŠKOLA KOJA DUGO I PUNO PAMTI

Hits: 43

Baš ovakav naslov odgovora početku kratke priče o Danu goraždanske osnovne škole koja traje već decenijama kao nezamjenjiva ustanova obrazovanja, kao mjesto koje brojne generacije i danas s dragošću zovu drugom kućom. Kao odrednica za međusobno poštovanje i uvažavanje prosvjetnih radnika, đaka, roditelja.

Baš ovakav naslov odgovara ovoj školi koja sa ponosom nosi ime čovjeka koji je cijeli svoj život posvetio obrazovanju i đacima.

Jer, Osnovna škola „ Fahrudin Fahro Baščelija“ kroz sve protekle godine njenog postojanja istinski je obogatila Goražde znanjem, brojnim uspješnim ljudima koji su to znanje nosili dalje i dijelili ga sa radošću. Biseri koji i sada grade Goražde. Ili biseri rasuti u svijetu..

A novi njeni biseri, đaci, uz podršku dobrih i dragih učitelja i nastavnika što su do kraja posvećeni veličanstvenoj profesiji obrazovanja i vaspitanja, u danu škole obradovali su nas kulturno – umjetničkim programom u koji su na sjajan način smjestili svu njihovu kreativnost, znanje, razdraganost i razigranost. Sve njihove osmjehe, uz poruke koje svjedoče i o njihovoj ozbiljnosti u promišljanju svijeta koji ih okružuje.

-Naša vizija je jasna, imamo cilj da budemo otvorena škola, škola koja će razvijati kreativnost kod učenika, kaoja će poticati funkcionalna znanja, zastupati i promovisati univerzalne ljudske vrijednosti – poručila je Jasmina Djana, direktorica škole u pozdravnom obraćanju gostima, brojnim posjetiocima, prijateljima, zvaničnicima gradske i kantonalne vlastti koji su došli da sa đacima i prosvjetnim radnicima podijele radost rođendana škole.

Na najljepši način njima su zahvalnost pokazali đaci, kroz program u koji je uloženo mnogo truda i kreativne energije.

Program koji će se pamtiti, kao što mnogo toga pamti i čuva ova goraždanska škola znanja.

Novina “Glas Goražda”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.