SMIJENJEN MUSTAFA KURTOVIĆ PREDSJEDNIK SDA GORAŽDE

Hits: 3063

Zahvaljujući Kukiću i njegovom autoritetu u biračkom tijelu SDA, Izetbegović je na prošlim izborima izabran za člana Predsjedništva BiH

Na sjednici Predsjedništva SDA, između ostalog, sinoć se najveća rasprava vodila oko stanja u Tuzli.

Kao što smo već pisali, najžešća svađa izbila je između Mirsada Kukića s jedne i Safeta Softića i Asima Kambera s druge strane.

Epilog svega je da je na kraju smijenjen Mirsad Kukić, a da je na njegovo mjesto, za predsjednika Povjereništva Kantonalnog odbora SDA u Tuzlanskom kantonu postavljen Amir Fazlić, koji je poslanik u državnom Parlamentu.

Saznajemo da su sinoć smjenu Kukića zahtijevali Bakir Izetbegović i Safet Softić. Zahvaljujući upravo Kukiću i njegovom autoritetu u biračkom tijelu SDA, Izetbegović je na prošlim izborima izabran za člana Predsjedništva BiH.

Inače, Kukić ima većinu u Skupštini Tuzlanskog kantona i ne zna se kakva će sada biti sudbina premijera Bege Gutića.

Predsjedništvo SDA je na sinoćnjoj sjednici između ostalog donijelo odluku o uvođenju povjereništava u stranačke odbore i u  Goraždu i Konjicu.

Mirsad Žuga, aktuelni zamjenik ministra finansija i trezora BIH, izabran je za predsjednika Povjereništva KO SDA Goražde.

Nezvanično, već duže vrijeme u SDA Goražde vladaju nezadovoljstvo, sukobi i podjele.

Kako saznajemo, još u oktobru prošle godine devet članova KO SDA Goražde od centrale stranke zatražilo je uvođenje povjereništva, kao jedinog mogućeg rješenja koje bi moglo doprinijeti stabilizaciji stanja u goraždanskom ogranku stranke pred opće izbore u BiH.

Dosadašnji Predsjednik KO SDA BPK Goražde bio je Mustafa Kurtović. Kurtović je poznat po stalnom sukobu sa aktuelnim gradonačelnikom  Goražda Muhamedom Ramovićem što bitno utiče na funkcionisanje vlasti , kao i sa predsjednikom OO SDA Goražde Adisom Halilovićem. Inače Kurtovića vežu za brojne afere i povezanost sa loklanim tajkunima.

Povjereništvo je također uvedena u  Konjicu, a razlog je nezadovoljstvo u radu stranačkih organizacija i brojni unutarstranački sukobi te je cilj povjereništava prevazilaženje problema

Izvor – 20 minuta.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *