SNIJEG INTENZIVNO PADA EVO U KOJIM DIJELOVIMA JE OTEŽANO SAOBRAĆANJE

Hits: 321

Zbog snijega koji intezivno pada, otežano je saobraćanje u centralnim dijelovima naše zemlje. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da obavezno drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme. U ostalim područjima kolovoz je mokar i mjestimično klizav. Skrećemo pažnju na dionice u višim planinskim predjelima, preko mostova, vijadukta i na prilaze tunelima, javlja BIHAMK.

 Učestali su odroni zemlje ili kamenja u usjecima i preko planinskih prevoja. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Foča, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Prozor-Jablanica, Konjic-Mostar-Doljani i Kladanj-Vlasenica. Frekvencija vozila u jutarnjim satima pojačana je u gradskim centrima.

Zbog urušavanja potpornog zida na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar, saobraća se jednom trakom.

Izmjenjen je i režim saobraćaja na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača, zbog aktiviranih klizišta.

Na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: