SNIJEG INTENZIVNO PADA EVO U KOJIM DIJELOVIMA JE OTEŽANO SAOBRAĆANJE

Zbog snijega koji intezivno pada, otežano je saobraćanje u centralnim dijelovima naše zemlje. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da obavezno drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme. U ostalim područjima kolovoz je mokar i mjestimično klizav. Skrećemo pažnju na dionice u višim planinskim predjelima, preko mostova, vijadukta i na prilaze tunelima, javlja BIHAMK.

 Učestali su odroni zemlje ili kamenja u usjecima i preko planinskih prevoja. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Foča, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Prozor-Jablanica, Konjic-Mostar-Doljani i Kladanj-Vlasenica. Frekvencija vozila u jutarnjim satima pojačana je u gradskim centrima.

Zbog urušavanja potpornog zida na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar, saobraća se jednom trakom.

Izmjenjen je i režim saobraćaja na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača, zbog aktiviranih klizišta.

Na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *