SRETNO AMARE!

Hits: 1383

– Svako od nas, mladih sportista, sanja da uči, usavršava se i karijeru gradi u nekom od većih klubova. Zato sam sretan što se meni taj san ostvario i što sam dobio priliku da se u sportu potvrđujem u Italiji – kaže nam Amar Klačar, 16-ogodišnji igrač Košarkaškog kluba „ Radnički“ iz Goražda.

Amar će sportsko školovanje nastaviti u italijanskom gradu Rapallo, na košarkaškoj akademiji koja mu otvara veliki prostor za usavršavanje i napredovanje u sportu.

– Ovo je veliki korak u mojoj karijeri . Biće teško, ali ja sam spreman na sva odricanja kako bih savladao ono što se od mene bude tražilo.Veoma sam sretan što ću imati priliku da učim od poznatih i uspješnih košarkaških stručnjaka – rekao nam je Amar.

– Amar ide u Akademiju koja je poznata i to je ono što daje sigurnost i otvara dobru perspektivu. On će u Rapallu, sa još desetak talentovanih košarkaša sigurno imati vrhunske uslove za napredovanje u ovom sporu a u isto vrijeme će pohađati i školu. Igraće najprije za klub iz Đenove , pa će svakako u jednom uređenom sportskom sistemu moći da mnogo nauči – ističe Amarov otac, nekadašnji košarkaš Elvedin Klačar, jedan od treenera u KK „ Radnički“ u kome je Amar savladao osnovna košarkaška znanja a potom se nametnuo talentom sportskim stručnjacima.

Glas Goražda