FOTO/ SUD U GORAŽDU POTVRDIO: U SLUŽBI ZA ZAPOŠLJAVANJE BPK GORAŽDE, IPAK SU RADILI RADNICI NA CRNO

Hits: 8135

Objavili smo: U Službi za zapošljavanje BPK Goražde, inspekcija pronašla radnike na crno. Oglasila se Služba saopćenjem, odnodsno demantom u kojem se kaže, kako smo nanijeli direktnu štetu dignitetu institucije, kao i direktorici Službe za zapošljavanje BPK Goražde Nafiji Hodo .

Općinski sud u Goraždu je potvrdio nalaz inspektorice rada Kantonalne uprave za inspekcijske poslove BPK Goražde, koja je u Službi za zapošljavanje BPK pronašla dva radnika na crno .

Inspekcijskim nadzorom inspektorice rada Kantonalne uprave za inspekcijske poslove BPK Goražde u Službi za zapošljavanje BPK pronašla je dva radnika na crno .

Inspektorica je izdala prekršajni nalog .

Moralno bi bilo da Nafija Hodo (SDA), direktorica Službe za zapošljavanje BPK Goražde, poslije ovog skandala sama podnese ostavku iz moralnih razloga, ali i obaveze prema svih 3394 nezaposlenih u Goraždu .

Još veća obaveza je Premijera Kantona Emira Okovića da pokrene proceduru smjene direktorice Hodo .

Kada smo ovu vijest objavili oglasila se Služba saopćenjem, da nas demantuje, u kojem se kaže, kako smo nanijeli direktnu štetu dignitetu institucije, kao i direktorici Službe za zapošljavanje BPK Goražde Nafiji Hodo.

Služba u svom saopćenju se više bavi datumima, kada je zapisnik objavljen , ali ne demantuje ključnu stvar, da u Službi su pronađena dva radnika sa kojima nije zaključen Ugovor o radu i isti nisu prijavljeni na obavezno osiguranje.

To što je u Službi za zapošljavanje, koja bi morala niti oličenje morala u pogledu zapošljavana, imaju  lica angožavana po Ugovoru o djelu je skandalozno.

U ovoj Službi je Ugovorom o djelu zaposlena čistačica i voditelj kluba za traženje posla u ovoj Službi.

Svaki daljni komentar bi bio suvišan.

Inspekcija je bila u kontroli u ovoj Službi, što je jasno vidljivo iz Zapisnika inspekcije.

Takođe, zapisnik su potpisali prisutni i inspektorica.

Inspekcija u zapisniku navodi:”03.01.01. PREKRŠAJ: Poslodavac sa licima nije zaključio ugovor o radu i isti nisu prijavljeni na obavezno osiguranje.

Dakle,  u  Zapisniku je  jasno konstatirano da je Služba načinila prekršaj i to sa licima nije zaključila ugovor o radu i isti nisu prijavljeni na obavezno osiguranje.

Tekst objavljen u februaru pod nazivom: U Službi za zapošljavanje BPK Goražde, inspekcija pronašla radnike na crno, možete pročitati ovdje.

Izvor – 20minuta.net

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.