ŠUMAN: MA KAKAV REMI, IDEMO DA POBJEDIMO ŠVICARSKU!

Hits: 10

U Tuzli večeras rukometna reprezentacija BiH igra odlučujući susret protiv Švicarske za odlazak u baraž. 

Izabranici Bilala Šumana su prije tri dana u Švicarskoj pobijedili istoimenu reprezentaciju i tim trijumfom smo došli u situaciju da odlučujemo sami o svojoj sudbini, jer nas pobjeda, ali i remi vodi u baraž.

Selektor naše rukometne reprezentacije Bilal Šuman je za Avaz.ba kazao kako ne želi da igra na remi, već samo pobjedu.

– Ma kakav remi, idemo da pobijedimo. Siguran sam da će rezultat doći. Moramo igrati jednu fazu u odbrani, jaka, čvrsta i muška sa mnogo kontakta. Idemo da trčimo kontre, polukontre, sa brzim centrom. Da imamo potrebnu brzinu i kada posložimo sve te stvari, mislim da će rezultat sam po sebi doći – rekao je Šuman.

Naglasio je kako ćemo u večerašnjem susretu igrati u identičnom sastavu u kojem smo prije tri dana savladali Švicarsku u St. Galenu.

– Ekipa je ista, nema povrijeđenih. Moram da naglasim da imamo veliki motiv zbog toga što će Mejdan biti pun. Publika će nam biti kao igrač više na terenu – istakao je Šuman.

Krajem januara naša reprezentacija će saznati protivnika u dodatnim kvalifikacijama. Šuman je istakao da uopšte ne razmišlja o tome, već samo o utakmici protiv Švicarske.

– Baraž nam je sam po sebi dodatan motiv, ali prije toga moramo pobijediti Švicarsku. O protivniku u dodatnim kvalifikacijama ne razmišljam, meni je to daleko poput svjetlosne godine. Imamo sve uslove, igramo pred punim Mejdanom i svi su igrači svjesni šta bi nam značila ova pobjeda – zaključuje Šuman.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.