ŠUNTIĆ: “BILI SMO ZA KLASU BOLJI ZASLUŽILI SMO POBJEDU”

Hits: 366

U okviru 6. kola prve nogometne lige Federacije BiH U Goraždu je domaća momčad ugostila ekipu Radničkog iz Lukavca.U veoma važnom meču za oba rivala, ekipa „romantičara“ sa Drine sasvim zasluženo ubilježila je novu pobjedu, savladavši goste sa Jošika rezultatom 3:1.
Cijeli tok meča Goražde je bilo mnogo bolji rival, domačin je igrao svoju prepoznatljivu igru, sa puno trke, kombinatorike, proboja po bokovima… a pored tri postignuta pogotka stvorili su još tri,četiri sjajne prilike koje u pogotke nisu pretvorili Rovčanin, Berbić, Čakar, Ćurić…zbog nedostatka koncentracije u samoj završnici akcija.
Sve u taboru domačina štimalo je, gotovo do perfekcije, svi igrači pružili su maksimum znanja,borbensti,požrtvovanja, htijenja i svi zaslužuju riječi pohvale za prikazanu igru i pobjedu čistu kao suza.Sigurno da je prvo ime meča sjajni napadač Jasmin Šuntić koji je postigao sva tri zgoditka i bio nerješiva enigma za odbranu Radničkog. Po završetku meča razdragani Šuntić o ovom susretu rekao je, između ostalog, i ovo:
-Bila je ovo naša najbolja partija u dosadašnjem dijelu prvenstva i svi moji saigrači zaslužuju riječi pohvale za sve ono što smo prikazali u ovom meču.Cijeli tok meča bili smo za klasu bolji rival,igrali smo napadački, nadahnuto, stvarali prilike, a pored tri pogotka koje sam ja postigao, stvorili smo još par odličnih prilika za gol. Želio bih da se u ime ostalih članova ekipe,stručnog štaba, uprave kluba zahvalim našim vjernim navijačima koji su nas bodrili cijeli tok meča i njima poklanjamo ovu pobjedu. Ova pobjeda nam je značajna i zbog psihičke stabilnosti ekipe jer nam je pokazala da vrijedimo,znamo i da možemo savladati svakog rivala…

Sportske.ba

%d bloggers like this: