SUSPENDOVANA DVA POLICIJSKA SLUŽBENIKA MUP-a BPK GORAŽDE

Share this...
Share on Facebook
Facebook
0

Hits: 3365

Zbog fizičkog napada na jednog od radnika kompanije „Prevent“ načelnik Sektora uniformisane policije MUP-a BPK Goražde suspendirao je sa dužnosti policajce E. Čaušević  i Dž. Jusufović. Suspenzija traje do okončanja postupka kojeg vodi Jedinica za profesionalne standarde.

Napad na uposlenika “Preventa“ dogodio se u petak, nekoliko minuta iza ponoći, neposredno po izlasku druge smjene iz fabrike u Vitkovićima. Kako saznajemo, patrola policije u Vitkoviće je došla u službenom automobilu, a napadu je prethodio razgovor policajca Dž. Jusufović sa suprugom koja radi u ovoj kompaniji, a koja je imala verbalni sukob sa radnim kolegom. Policajci su potom ušli u krug preduzeća i nasrnuli na radnika, na opće zaprepaštenje njegovih kolega iz smjene. Na lice mjesta stigla je druga patrola koja je obavila uviđaj i informativne razgovore sa prijaviteljem, prijavljenima i svjedocima, te o svemu obavijestila Jedinicu za profesionalne standarde.

– Policijski službenici Jedinice za profesionalne standarde i edukaciju preduzeli su mjere i radnje unutrašnje istrage, te utvrdili da postoje osnove sumnje da je prijava osnovana, te da su policijski službenici Dž. Jusufović i E. Čaušević na parking prostoru preduzeća “Prevent”  fizički napali lice E. Pešteka, čime su počinili težu povredu službene dužnosti. Imajući u vidu okolnosti pod kojima je učinjena teža povreda službene dužnosti, te vjerovatnoće da bi njihov dalji angažman do okončanja disciplinskog postupka štetio interesima službe i unutrašnjoj istrazi, Jedinica za profesionalne standarde i edukaciju je Upravi policije podnijela prijedlog za donošenje rješenja o privremenom udaljavanju iz službe dvojice policijskih službenika – kazao nam je šef Ureda komesara policije BPK Goražde, Emko Rizvanović.

Postupak unutrašnje kontrole još je u toku, nakon čega će predmet biti dostavljen disciplinskoj komisiji koja će poduzeti daljnje mjere, a u ovaj slučaj uključeno je i Tužilaštvo BPK Goražde.

– Ne bih želio da ovaj pojedinačan i izolovani slučaj poremeti dobru saradnju policije i građana i pozivam građane da nastave saradnju sa policijom, jer tako ćemo imati bolje stanje sigurnosti – istakao je Rizvanović.

Izvor – AVAZ

Share this...
Share on Facebook
Facebook
0