SUTRA ĆE SE OBILJEŽITI GODIŠNJICA SMRTI LEGENDARNOG KOMANDANTA MIRSADA DRAGOLJA MENE

Hits: 539

Na gradskom groblju u Kolijevkama sutra u 11 sati obilježiće se druga godšnjica smrti rahmetli komandanta Mirsada Dragolja Mene.

Boračka udruženja će i ove godine na mezarju položiti cvijeće i proučiti fatihu na mezaru rahmetli komandantu. Mirsad Dragolj Mena je nakon teske bolesti 21.novembra 2015 godine umro,a za veliki doprinos u ratu je vise puta odlikovan.

Mirsad Dragolj Mena bio je komandant Petog bataljona Prve drinske udarne brigade ARBiH, inače jedan od organizatora otpora  naselja Vitkovići i okoline.Tokom napada na Goražde teško je ranjen, a bez obzira na to, njegova hrabrost i autoritet bili su nemjerljivi u najtežim trenucima za grad na Drini, kada je bio podrška, ne samo saborcima, već i civilima. Tokom rata je bio i na dužnosti pomoćnika komandanta brigade za obavještajno-sigurnosne poslove, za hrabrost je odlikovan satom sa posvetom, a kao pripadnik Armije dočekao je i penziju. Bio je aktivan u boračkim udruženjima i NK  “Azot” iz Vitkovića. Mirsad Dragolj Mena je nakon teske bolesti 21.novembra 2015 godine u 62 godini života.

gorazdeportal.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: