SVAKODNEVNI PRIZOR: POLOMLJENE KLUPE NA GRADSKOM ŠETALIŠTU!

Šetalište Mustafe Muratspahića koje vodi od parka Gun – Gor  prema mostu žrtva genocida u Srebrenici jedno je od omiljenih za stanovnike Goražda koji volje šetnju i trčanje.

Nažalost vrlo često zateknu nas užasni prizori, polomljene klupe, čak i one betonske, za koje su se vandali očito dobro potrudili da ih polome, pa do polomljenih, iščupanih i oštećenih kanti za smeće.

Šta je rješenje da se ovakve stvarni ne dešavaju teško je reći, stalni čuvar, video nadzor ili nešto treće je nešto o čemu gradska uprava mora ozbiljno porazmisliti kako se ove stvari ne bi dešavale.

Prije izvjesnog perioda ovaj dio Goražda je uljepšan zahvaljući prije svega učenicima srednje tehničke i stručne škole koji su postavili po šest klupa i korpi za smeće. Bio je to dio praktične nastave za učenike stručnih zanimanja a sredstva za izradu i postavljanje kanti i klupa obezbjedila je fondacija Mozaik.

Postavlja se pitanje treba li se išta raditi kako bi grad bio ljepši dok se oni koji uništavaju javno dobro ne počnu sankcionisati?

rtvbpk.ba

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *