SVAKODNEVNI PRIZOR: POLOMLJENE KLUPE NA GRADSKOM ŠETALIŠTU!

Hits: 222

Šetalište Mustafe Muratspahića koje vodi od parka Gun – Gor  prema mostu žrtva genocida u Srebrenici jedno je od omiljenih za stanovnike Goražda koji volje šetnju i trčanje.

Nažalost vrlo često zateknu nas užasni prizori, polomljene klupe, čak i one betonske, za koje su se vandali očito dobro potrudili da ih polome, pa do polomljenih, iščupanih i oštećenih kanti za smeće.

Šta je rješenje da se ovakve stvarni ne dešavaju teško je reći, stalni čuvar, video nadzor ili nešto treće je nešto o čemu gradska uprava mora ozbiljno porazmisliti kako se ove stvari ne bi dešavale.

Prije izvjesnog perioda ovaj dio Goražda je uljepšan zahvaljući prije svega učenicima srednje tehničke i stručne škole koji su postavili po šest klupa i korpi za smeće. Bio je to dio praktične nastave za učenike stručnih zanimanja a sredstva za izradu i postavljanje kanti i klupa obezbjedila je fondacija Mozaik.

Postavlja se pitanje treba li se išta raditi kako bi grad bio ljepši dok se oni koji uništavaju javno dobro ne počnu sankcionisati?

rtvbpk.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *