Warning: array_key_exists() expects parameter 2 to be array, null given in /var/www/wp-content/plugins/af-companion/inc/demo-importer.php on line 78
FOTO + VIDEO/ SVEČANO OTVORENE 53. MEĐUOPŠTINSKE OMLADINSKE SPORTSKE IGRE (MOSI) – Goražde na jednom mjestu.

FOTO + VIDEO/ SVEČANO OTVORENE 53. MEĐUOPŠTINSKE OMLADINSKE SPORTSKE IGRE (MOSI)

U prisustvu brojnih zvaničnika i sportista jučer su na Gradskom stadionu u Rogatici svečano otvorene 53. Međuopštinske omladinske sportske igre (MOSI). Igre koje će trajati do 17. jula 2016. godine okupile su preko 1 900 sportista iz 27 gradova sa tromeđe nekadašnjih jugoslovenskih republika (Srbija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora), koji će se takmičiti u skoro svim olimpijskim disciplinama, a na igrama će biti dodijeljeno preko 900 medalja.
Screen Shot 2016-07-14 at 10.23.09 AM
53. Međuopštinske omladinske sportske igre jučer je svečno proglasio otvorenim ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa i zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Mirko Šarović. On je istakao da je Savjet ministara prepoznao značaj ove manifestacije, te se zahvalio Opštini Rogatica na trudu i organizaciji 53. MOSI, a sportistima u narednim danima poželio dobre rezultate.
Riječi doborodošlice svim sportistima i puno sportske sreće i uspjeha u takmičenju uputio je načelnik Opštine Rogatica i predsjednik Organizacionog odbora 53. MOSI, Tomislav Puhalac. On je naglasio da MOSI nisu samo obična manifestacija, te da su prije svega ideja o stalnom druženju, obnavljanju starih drugarstava i prijateljstava i uspostavljanju novih, one su smotra mladosti, ljepote i sporta. Svečanoj ceremoniji otvaranja 53-ih MOSI prisustvovao je načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović i predsjedavajuća Općinskog vijeća Općine Goražde Jelena Mirković, kao i delegacija BPK-a.
Screen Shot 2016-07-14 at 10.23.44 AM
U Rogatici među 1.900 takmičarki i takmičara je i 127 sportista i sportistkinja iz Goražda.
Svečanost otvaranja Igara održana je sinoć na fudbalskom stadionu u sportskom centru a pedeset treće MOSI zvanično je otvorio Mirko Šarović ,ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

13659054_1185225984863603_2867310536837831446_n

Danas smo boravili u Rogatici i svjedočili nastupima goraždanskih odbojkašica, fudbalerki, košarkaša.
Sportske ekipe iz Goražda,kako su nam kazali i domaćini Igara svrstavaju se među favorite u nekoliko sportova.
Kako nam je rekao Nermin Obuća koordinator učešća sportista iz Goražda, organizacija MOSI je dobra i svaki slobodan trenutak i gorždanski takmičari za druženje i uspostavljanje novih prijateljstava sa sportistima iz drugih gradova.
 – Meni je ovo drugo učešće na MOSI i mislim da su igre odlična prilika da se mladi sportisti pored takmičenja upoznaju i zbliže. Zato su MOSI po mnogo čemu jedinstvena manifestacija – kaže Ajla Paradžik, odbojkašica Goražda.
Elvedin Klačar, jedan od trenera košrkaške ekipe Goražda pamti i prijeratne MOSI, igre za koje je vezan i kao nekadašnji igrač, vođa ekipa i trener. – MOSI su bile zaista veliki događaj koji je okupljao nekoliko hiljada sportista, među kojima su, recimo u košarkaškom sportu bila tada najpoznatija imena ovog sporta na prostorima nekadašnje Jugoslavije. I danas igre imaju veliki značaj, osobito u, da kažem tako, testiranju naših ekipa na kom su nivou u odnosu na timove iz drugih država. I ovo je svakako lijepo trenersko iskustvo – smatra Klačar.

[huge_it_video_player id=”59″]

 

Član zlatne kadetske košarkaške reprezentacije BiH Adi Alikadić, jedan je od oslonaca košaršake ekipe Goražda.- Sretan sam što sam sa ekipom na ovim igrama koje će za mene biti sasvim novi doživljaj i iskustvo nakon velikih evropskih i svjetskih takmičenja – kaže Aldikadić.
– U organizaciju MOSI smo uložili dosta truda jer je naša velika želja bila da budemo uspješni domaćini ove manifestacije. Sretni smo što u našem gradu borave sportisti iz tri države koji se nadeću u sportu ali bih je prije svega rakao da su Igre jedan slet mladosti, jedna lijepa manifestacijaza koju se nadam da će u narednom periodu zadržati i osnažiti svoju misiju – rekao nam je Tomislav Puhalac, načelnik opštine Rogatica i predsjednik Organizacionog odbora MOSI.
 Izvor – Gorazde Portal, Glas Goražda, Federalna.ba
%d bloggers like this: