─ÉACI I VAROGASCI

Hits: 35

─ÉACI GORA┼ŻDANSKIH OSNOVNIH ┼áKOLA POSJETILI PROFESIONALNU VATROGASNU JEDINICU OP─ćINE GORA┼ŻDE

─Éaci drugih razreda gora┼żdanskih osnovnih ┼íkola ÔÇ× Husein ef. ─ÉozoÔÇť ÔÇ× Fahrudin Fahro Ba┼í─ŹelijaÔÇť i ÔÇ×Hasan Tur─Źalo BrziÔÇť -podru─Źne ┼íkole iz Krabori┼ía, posjetili su profesionalnu vatrogasnu jedinicu Gora┼żde koje djeluje u sastavu civilne za┼ítite Op─çine Gora┼żde.

Ova posjeta tokom koje su se djevoj─Źice i dje─Źaci upoznali sa funkcionisanjem sistema za┼ítite od po┼żara, realizovana je u okviru projekta ÔÇ×Smanjenje rizika od katastrofa i sigurnost u Op─çini Gora┼żdeÔÇť. Projekat implementira misija OSCE-a u BIH u saradnji sa Ministarstvom sigurnosti BiH i AARHUS centrom BiH.

─Éake su pozdravili na─Źelnik Op─çine Gora┼żde, Muhamed Ramovi─ç i njegova pomo─çnica za civilnu za┼ítitu i mjesne zajednice Samira Drakovac, istakav┼íi ovom prilikom zna─Źaj pomenutog projekta i edukacije najmla─Ĺih u ovoj oblasti. Sa djelovanjem profesionalne vatrogasne jedinice Gora┼żde, ─Ĺake su upoznali v.d. straje┼íina jedinice Mustafa Geca i njegovi saradnici. Predstavnici AARHUS CENTRA ─Ĺacima su uru─Źili prigodne poklone koji sadr┼że i edukativne sadr┼żaje.

Tokom boravka u prostorijama vatrogasne jedinice, ─Ĺaci podru─Źne ┼íkole iz Krabori┼ía izveli su kratki scenski igrokaz.