ĐACI I VAROGASCI

Hits: 16

ĐACI GORAŽDANSKIH OSNOVNIH ŠKOLA POSJETILI PROFESIONALNU VATROGASNU JEDINICU OPĆINE GORAŽDE

Đaci drugih razreda goraždanskih osnovnih škola „ Husein ef. Đozo“ „ Fahrudin Fahro Baščelija“ i „Hasan Turčalo Brzi“ -područne škole iz Kraboriša, posjetili su profesionalnu vatrogasnu jedinicu Goražde koje djeluje u sastavu civilne zaštite Općine Goražde.

Ova posjeta tokom koje su se djevojčice i dječaci upoznali sa funkcionisanjem sistema zaštite od požara, realizovana je u okviru projekta „Smanjenje rizika od katastrofa i sigurnost u Općini Goražde“. Projekat implementira misija OSCE-a u BIH u saradnji sa Ministarstvom sigurnosti BiH i AARHUS centrom BiH.

Đake su pozdravili načelnik Općine Goražde, Muhamed Ramović i njegova pomoćnica za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Samira Drakovac, istakavši ovom prilikom značaj pomenutog projekta i edukacije najmlađih u ovoj oblasti. Sa djelovanjem profesionalne vatrogasne jedinice Goražde, đake su upoznali v.d. straješina jedinice Mustafa Geca i njegovi saradnici. Predstavnici AARHUS CENTRA đacima su uručili prigodne poklone koji sadrže i edukativne sadržaje.

Tokom boravka u prostorijama vatrogasne jedinice, đaci područne škole iz Kraboriša izveli su kratki scenski igrokaz.

%d bloggers like this: