TURSKI TURIST EMRE CESTATOGLU RAZBIO KAMEN U BUBREGU NA PUTU SARAJEVO – GORAŽDE

Hits: 5237

Turčin Emre Cestatoglu  iz Istanbula prošle nedelje je na putu Sarajevo – Goražde razbio kamen u bubregu koji ga je godinama mučio, saznaje naš portal.

– Krenuo sam sa porodicom da posjetim Goražde. Poštovao sam ograničenja, vozio sam 60 km na sat, i nakon 30 km vožnje na putu Goražde – Sarajevo naišli smo na udarnu rupu. Čuo se udarac, propisno smo se protresli, djeca su se probudila, i momentalno sam morao da se zaustavim. Ustanovio sam da mi je pukla poluosovina, da sam probušio karter te da se motor zapušio. U tom trenutku sam požalio što sam krenuo u Goražde. Međutim nakon desetak minuta primjetio sam da bolova u bubregu – kaže Cestatoglu.

Put u Goražde je na neki način propao za ovu tursku porodicu, ali ne kriju zadovoljstvo što je Emre riješio zdravstveni problem koji ga je mučio godinama.

– Od prijatelja iz Bosne čuli smo za termin “udarne rupe“. Rekli su nam je da širom držimo otvorene oči, jer ih ima puno. Nismo ni mogli da pretpostavimo da imaju takvo medicinsko dejstvo. Trebalo bi ih pod hitno obilježiti kako ljudi sa kamenom u bubregu ne bi promašili ni jednu. Emre je probao sve, od pijenja vode, preko ultrazvučnog razbijanja kamena, pa sve do homeopatije, i ništa nije dalo rezultata. Ovo je nevjerovatno. On je sad potpuno drugi čovek – priča Aysel Cestatoglu, Emretova supruga.

Nakon što je stigla potvrda ljekara da kamena više nema, oglasila se i Svjetska zdravstvena organizacija, koja je preporučila svim pacijentima sa sličnim tegobama da se upute u Bosnu i prođu putem od sarajeva prema Goraždu. Kako Gorazde Portal saznaje više stotina stranih turista iz Turske i drugih zemalja koji imaju kamen u bubredu najavio je dolazak u Bosnu i cestovnu turneju rupama od Sarajeva do Goražda. Oni će već naredne godineprilikom ulaska našu zemlju biti u prilici da iznajme polovne automobile Golf II kako bi efekat udarca bio još jači i djelotvorniji.

Tekst je satiričnog karaktera, njegova svrha nije omalovažavanje ili vrijeđanje bilo koga već zabava i humor sa stvarnim ili približno stvarnim događajima.

gorazdeporal.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.