U 67.GODINI PREMINUO SEJDALIJA FERHATOVIĆ, NEKADAŠNJI ČLAN RATNOG PREDSJEDNIŠTVA OPĆINE GORAŽDE

Hits: 714

S tugom smo primili vijest da je od posljedica virusa COVID-19 u 67. godini preminuo Sejdalija Ferhatović, nekadašnji član Ratnog predsjedništva općine Goražde i dugogodišnji uposlenik Sekretarijata za odbranu.

Sejdalija Ferhatović rođen je 9. oktobra 1953. godine u Ilovači. Prije rata, bio je dugogodišnji uposlenik Sekreterijata za narodnu odbranu Republike Bosne i Hercegovine, a pred izbijanje agresije na BiH obnašao je dužnost sekretara Sekreterijata za narodnu odbranu RBiH kada uzima aktivno učešće u organizaciji otpora i odbrani Goražda i Bosne i Hercegovine.

Bio je član Ratnog predsjedništva opštine Goražde i član općinske Tertorijalne odbrane. Učestvovao je u organizaciji otpora i odbrani Goražda i Bosne i Hercegovine od agresije u periodu od 1992-1995. godine. U ratnom periodu je bio i pripadnik komande 1. drinske brigade. Dobitnik je priznanja „Srebrni štit“.

Nakon rata obnašao je funkciju načelnika Uprave za odbranu Goražde u FBiH, a potom je bio šef Odsjeka za pitanja evidencija iz oblasti vojne obaveze BPK-a.

Svojim radom  doprinosio je razvoju društveno-političke zajednice u raznim oblastima, kao aktivan sportski radnik  i aktivista u nevladinom sektoru. Smrt ga je zatekla na mjestu predsjednika UO Doma zdravlja dr Isak Samokovlija Goražde gdje je sa velikim entuzijazmom i  interesom pokazao brigu za rad ove zdravstvene ustanove.

Želimo da mu Allah dž.š.podari lijepi džennet, a porodici sabur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.