U BLIZINI DŽAMIJE U ČAJNIČU BAČENO PIROTEHNIČKO SREDSTVO

Hits: 994

Za vrijeme večerašnjeg teravih namaza u blizinu Mir Muhamedove džamije u Čajniču bačena je eksplozivna naprava. Za sada nije poznato o kakvoj se napravi radi, ali se pretpostavlja da je riječ o topovskom udaru ili nekom sličnom pirotehničkom sredstvu.
– To je bačeno iz daljine, iznad džamije je negdje udarilo tako da do džamije nije stiglo. Radi se o nekoj vrsti eksplozivne naprave koja je nama za sada nepoznata. Sve se desilo na teravih namazu neposredno nakon ezana, tako da pretpostavljamo da je cilj bila džamija – kazao nam je Izet Alihodžić, džematlija i potpredsjednik SO Čajniče.
Prema njegovim riječima, detonacija je bila jaka sa jakim iskrama, što je uznemirilo vjernike, ali namaz nije prekinut.
– Obavijestili smo načelnika Opštine i policiju, patrola je bila tu, razgovarali smo s njima i oni su otišli. Uviđaj nije rađen koliko smo mi vidjeli. Od načelnika tražimo da iskoristi svoj autoritet da se ovaj događaj detaljno istraži, a počinioc uhvati i kazni. Ovakve radnje nas neće zaplašiti da dolazimo i klanjamo namaz u našoj džamiji. Ako je to nekome bio cilj, treba znati da nas nije uplašio, a ako je cilj bio narušavanje dobrih međuljudskih odnosa u Čajniču, ni u tome nije uspio – dodao je Alihodžić.
Izvor – Avaz