U TOKU PRIPREMI RADOVI ZA TUNEL HRANJEN KOJI ĆE SKRATITI PUT OD GORAŽDA DO SARAJEVA

Hits: 146

Pripremni radovi za probijanje tunela “Hranjen”, koji će povezati Goražde i Sarajevo i skratiti put na 45 minuta, odvijaju se i pored loših vremenskih uslova, potvrdio je za stranicu Vlade BPK Emir Oković, premijer BPK Goražde nakon posjete ovom lokalitetu. “U toku su radovi na osiguranju potrebne infrastukture. Pripremni radovi su obimni i podrazumjevaju izgradnju pristupnog puta do mjesta gdje bi trebala započeti gradnja, postavljanje betonske baze i ostale pripreme za izgradnju”, kazao je premijer Oković.

Dodaje kako radovi teku u skladu sa planom i ugovorom koji je zaključen s firmom “Euroasfalt”.

“Izvođač radova ne stoji i čini ono što se može kako bi u predviđenom terminu došlo do glavnih radova, a to je do iskopa samog portala tunela. Sa poboljšanjem vremenskih prilika mogu se očekivati i konkretni radovi. Potrebno je obezbijediti svu infrastrukturu, napraviti pristupne puteve preko rijeke Prače i do samog ulaza u ‘portal’. Što se tiče kantona, mi smo uradili sve one formalne pretpostavke i dali potrebne saglasnosti. U toku je izdavanje rješenja iz oblasti Zakona o šumama, tako da smo apsolutno zadovoljni i dinamikom i svim onim što vidimo na terenu”, izjavio je Oković.

On je zajedno sa načelnikom općine Pale u FBIH Asimom Zecom obišao radove te istakao kako je i lokalna zajednica na raspolaganju za svaku vrstu saradnje tokom realizacije projekta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.