U TOKU RADOVI NA ASFALTIRANJU DJELA PUTNOG PRAVACA U MZ BOGUŠIĆI

U sklopu Programa održavanja putnih komunikacija od interesa za Općinu Goražde u 2016. godini, a u skladu sa Strategijom razvoja Općine Goražde, ovih dana intezivno se radi na uređenju naše općine. U okviru pomenutog Programa  izvršeno je asfaltiranje određenih dijelova putnih komunikacija, a počelo je i asfaltiranje djela lokalnog putnog pravca u mjesnoj zajednici Bogušići.
Nosioc radova je goraždanska firma Goraždeputevi d.d., a ovim projektom predviđeno je asfaltiranje djela putnog pravca u dužini od 200 metara u mjesnoj zajednici Bogušići, čija je ukupna vrijednost oko 20.000,00 KM.
Radove u pomenutoj mjesnoj zajednici posjetio je načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović sa sradnicma, gdje je u razgovoru sa građanima istakao da će Općina Goražde, u skladu sa svojom dobrom praksom u prošlosti, pomoći realizaciju i drugih projekata na području mjesne zajednice Bogušići, kao što i finasira izgradnju objekta mjesne zajednice i niz drugih projekata, naglasivši kako Općina ima razumjevanja za potrebe u svim mjesnim zajednicama, te u skladu sa budžetskim mogućnostima nastoji implementirati prioritetne projekte.
Da je za građane mjesne zajednice Bogušići ovo važan projekat naglasio je predsjednik Savjeta mjesne zajednice Bogušići Bećir Peštek koji je ovom prilikom istakao da je ovaj Projekta od koristi za oko 200 domaćinstava.
Ono što treba naglasiti jeste da se nastavljaju aktivnosti i u naradnim danima po pomenutom Programu kao i po Programu uređenja grada i prigradskih naselja, tako da nas očekuje niz aktivnosti za što će Općina Goražde u 2016. godini ukupno izdvojiti oko 500.000,00 KM.
Izvor – Gorazde Portal
%d bloggers like this: