U TOKU RADOVI NA IZGRADNJI PARKING PROSTORA U ULICI SALIH BEGA KULJUHA

Hits: 178

U sklopu Programa odr┼żavanja putnih komunikacija od interesa za Op─çinu Gora┼żde u 2016. godini, a u skladu sa Strategijom razvoja Op─çine Gora┼żde, ovih dana intezivno se radi na ure─Ĺenju na┼íe op─çine. U okviru pomenutog Programa ┬áizvr┼íeno je asfaltiranje odre─Ĺenih dijelova putnih komunikacija, a u toku su radovi na izgradnji parking prostora u ulici Salih bega Kuljuha u mjesnoj zajednici Gora┼żde II.
Nosioc radova je gora┼żdanska firma Gora┼żdeputevi d.d., a ovim projektom predvi─Ĺeno je da se uradi 35 parking mjesta u pomenutoj ulici, ─Źija je ukupna vrijednost oko 40.000,00 KM.
Radove u pomenutoj u ulici posjetio je na─Źelnik Op─çine Gora┼żde Muhamed Ramovi─ç sa sradnicma, gdje je u izjavi za medije naglasio ÔÇô ”Op─çina Gora┼żde susre─çe se sa problemom parking prostora, to vidimo i sami, i na desnoj, i na lijevoj obali i evo na neki na─Źin ovdje u mjesnoj zajednici Gora┼żde II uradi─çemo 35 parking mjesta i tim olak┼íati gra─Ĺanima koji ┼żive u ulici Salih bega Kuljuha, a i svim onima koji ostavruju odre─Ĺen potrebe na ovom prostoru. Drago mi je da je ovaj projekat bio prioritet ove Mjesne zajednice i da ─çemo ga sa 40.000,00 KM realizovati.”
Obzirom da je nedostatak parking prostora u ulici Salih bega Kuljuha predstavljao problem za gra─Ĺane ovog djela mjesne zajednice Gora┼żde II, predsjednik Savjeta ove mjesne zajednice Remzija Salkovi─ç istakao je va┼żnost ovog projekta ÔÇô ”Obzirom da je generalno problem parking prostor u Gora┼żdu, mi smo na Savjetu mjesne zajednice donijeli odluku da predlo┼żimo Na─Źelniku i resornoj Slu┼żbi ┼íto je naravno Op─çinsko vije─çe usvojilo da se urade ovi parking prostori i evo ide izgradnja i normalno sa smo zadovoljini, a i gra─Ĺani u ulici Salih bega Kuljuha su zadovoljni. Kako se u ovu ulicu nije ulagalo u proteklom periodu ova parking mjesta umnogome ─çe umanjiti problem parkiranja automobila i vjerujem da ne─çe biti na ulici parikaranih vozila.”
Ono ┼íto treba naglasiti jeste da se nastavljaju aktivnosti i u naradnim danima po pomenutom Programu kao i po Programu ure─Ĺenja grada i prigradskih naselja, tako da nas o─Źekuje niz aktivnosti za ┼íto ─çe Op─çina Gora┼żde u 2016. godini ukupno izdvojiti oko 500.000,00 KM.
Izvor – Gorazdeportal.com