U ZENICU STIGLI NAVIJAČI IZ BIH I DIJASPORE, POBJEDA JEDINA OPCIJA

Hits: 3589

Nogometna reprezentacija BiH večeras igra prvu utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a prva prepreka je Estonija. Bh. navijači su u velikom broju stigli u Zenici iz bh. gradova, ali i iz dijaspore. Oni očekuju isključivo pobjedu.
Navijači ističu da je pobjeda na startu kvalifikacija izuzetno bitna. Na ulicama je veći broj navijača, koji nestrpljivo čekaju utakmicu, a optimizma ne nedostaje. Atmosfera je odlična, što dokazuju i fotografije u galeriji.
“Često pratim reprezentaciju i danas sam ovdje, bez obzira što igramo protiv Estonije. Svaka utakmica je bitna, posebno ove na otvaranju kvalifikacija. Ranije smo nerijetko kiksali na početku, a sada se nadam da će Zmajevi odigrati ozbiljno i pobijediti. Dobar početak je jako bitan. Očekujem da ćemo pobijediti barem 2:0, Estonija nije atraktivan protivnik”, izjavio je Armin Dević iz Gračanice.
Zmajevi će s tribina imati podršku većeg broja pripadnica nježnijeg spola.
“Dolazim na svaku utakmicu koju reprezentacija BiH igra u Zenici. Nadam se pobjedi na početku kvalifikacija, prognoziram rezučtat 3:1, a strijelci za nas bi mogli biti Džeko, Pjanić i Đurić. Moramo napraviti dobar prvi korak”, rekla je Amela iz Sarajeva.
Na Bilinom Polju će biti i oni mlađi zaljubljenici u nogomet, koji žele vidjeti svoje idole.
“Mislim da će biti 4:1 za BiH, nadam se da će dva gola dati Pjanić, a po jedan Džeko i Pjanić. Večeras ću s prijateljima biti na južnoj tribini i navijati za Zmajeve. Volim nogomet i treniram redovno, uzori su mi Pjanić i Ronaldo”, kazao je Benjamin Alispahić iz Zenice.
Uz reprezentaciju su redovno i navijači iz dijaspore.
“Iako živimo daleko, dolazimo na utakmice reprezentacije BiH, kako na domaće, tako i na gostujuće. Vjerujemo da će naši Zmajevi ponovo nanijeti težak poraz Estoncima i na pravi način započeti kvalifikacije. Večeras bi moglo biti 5:0 za nas”, rekao je Semir, koji je s prijateljima došao iz Holandije.
Utakmica BiH – Estonija se igra večeras na Bilinom Polju u Zenici s početkom u 20:45 sati.
Izvor – klix.ba
%d bloggers like this: