UČENICI SSS DŽEMAL BIJEDIĆ IZ GORAŽDA SUTRA UČESTVUJU NA FESTIVALU PALAČINAKA U GRADAČCU

Hits: 108

U Gradačcu se već petu godinu zaredom održava Festival palačinaka koji okupi oko 5.000 posjetitelja i gdje se pripremi oko 5.000 palačinaka.

Festival je neprofitnog karaktera i ima za cilj promociju proizvođača hrane i pića, gastronomskih vrijednosti, te zdravog načina ishrane. Festival je međunarodni i ove godine se očekuje nekoliko ekipa iz Hrvatske i Slovenije, saopćili su organizatori.

I ove, kao i prethodnih godina učešće na Festivalu uzet će učenici Srednje stručne škole Džemal Bijedić iz Goražda koji su prethodnih godina osvajali vrijedne nagrade i pokazali izuzetna kulinarska umijeća. Priprema palačinaka i takmičenje održava sa u kategoriji osnovnih i srednjih škola, te kategoriji restorana i medijskih kuća.

Festival palačinaka okupit će brojne proizvođače posuđa, hrane i pića, Turističko-ugostiteljske škole, restorane iz BiH i udruženja građana koji će se takmičiti u pripremi palačinaka, a najzanimljiviji sadržaj je takmičenje u brzom jedenju palačinka za djecu do 10 godina. Ocjenjivanje takimičenja u pripremi palačinaka vodi Udruženje kuhara u BiH.

RTV BPK

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *