UPITAN ODLAZAK REPREZENTACIJE GLUHIH BIH U VELS

Hits: 392

Udru┼żenje gluhih sportista u BiH je pokrenuo kampanju #DEAFinitivno pobjeda kako bi skrenuo pa┼żnju javnosti da njihova malonogometna reprezentacija prvi put u historiji sporta gluhih u BiH ima priliku da u─Źestvuje na Evropskom prvenstvu.

Prvi korak su kvalifikacijske utakmice, a ┼żrijebom je odlu─Źeno da reprezentacija igra kvalifikacijske me─Źeve u Cardiffu u grupi s Velsom, Turskom i ┼ávedskom 19. i 20. januara 2018.

Najve─çu nadu su polagali u Ministarstvo civilnih poslova i do┼żivjeli najve─çe razo─Źaranje kad su obavije┼íteni da im je odobreno 4.500 KM od ukupnog bud┼żeta od 1,5 milion KM predvi─Ĺenog za sportske doga─Ĺaje.

Uspjeli su reprezentaciji osigurati hotelski smještaj i vize za Veliku Britaniju, a za putovanje nemaju sredstva pa im je odlazak u Vels pod upitnikom.

Stoga Udru┼żenje apeluje na sve zainteresirane osobe, a posebno na biznis sektor, da daju svoju podr┼íku, da poka┼żu senzibilitet prema onima koji su svakodnevno diskriminirani i omogu─çe im da se ostvare kroz sport i postignu svoj cilj.

“Do danas smo uvijek sve sami radili uz povremenu podr┼íku ljudi i institucija koji su prepoznali va┼żnost na┼íih projekata. Sada nam je definitivno potrebna va┼ía podr┼íka , jer bez nje ne mo┼żemo ostvariti svoj cilj i otputovati u Vels. Uz va┼íu podr┼íku idemo po pobjedu”, poru─Źuju iz Udru┼żenja.

Njihove napore da ostvare svoj cilj mo┼żete podr┼żati uplatom na bankovni ra─Źun 1610000085010132 (Raiffeisen Bank dd) za doma─çe uplate, a za uplate iz inostranstva na slijede─çi na─Źin:

IBAN CODE: BA391610000085010132
SWIFT: RZBABA2S
FULL BENEFICIARY NAME: UDRUZENJE GLUHIH SPORTISTA U BIH
FULL BENEFICIARY ADDRESS: SAGARDZIJE 73; 71000 SARAJEVO; BOSNIA AND HERZEGOVINA
BENEFICIARY BANK: RAIFFEISEN BANK DD BOSNIA AND HERZEGOVINA
ADRESS OF BANK: ZMAJA OD BOSNE BB; SARAJEVO; BOSNIA AND HERZEGOVINA

gorazdeportal.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.