USVOJEN OKVIRNI PROGRAM OBILJEŽAVANJA DANA OPĆINE GORAŽDE

Hits: 495

Danas je održan prvi sastanak Organizacionog odbora Općine Goražde za obilježavanje 18. septembra – Dana Općine Goražde. Sastanku su pored načelnika Muhameda Ramovića i članova Organizacionog odbora prisustvovali i predsjedavajuća Općinskog vijeća Jelena Mirković, njeni zamjenici Nihad Kunovac i Esad Sudić.
Načelnik Općine i predsjednik Organizacionog odbora Muhamed Ramović upoznao je članove odbora sa dosadašnjim aktivnostima i zajedničkim sastancima sa Kantonom na kojima je ponuđen okvirni program za obilježavanje 18. septembra.
Ove godine to je ujedno i 20 godina od postanka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde. Riječ je o velikom jubileju, te kako je rečeno na sastanku ovogodišnji program trebao bi biti sadržajniji u odnosu na ranije. Članovi Odbora danas su razmatrali i usvojili okvirni program Općine Goražde, kao i finansijski plan kada su u pitanju aktivnosti i programski sadržaji za koje je zadužena Općina Goražde.
Kada je riječ o pomenutom programu koji je ponudio Organizacioni odbor Općine Goražde i ove godine 18. septembar bit će obilježen nizom prigodnih sadržaja. Pored centralnog dijela svečanosti odnosno svečane sjednice Općinskog vijeća Goražde na kojoj će biti dodjeljena najveća priznanja Općine Goražde, u sklopu programa, između ostalih sadržaja, bit će organizovana i tematsko pokazna vježba jedinica Civilne zaštite Općine Goražde, polaganje cvijeća na Spomen obilježje ubijenoj i nastradaloj djeci 1992. – 1995. godina, otvaranje novoizgrađenih teniskih terena, potom promocija knjiga ”Ratni dnevnik 92” i zbirke poezije ”Oči, života žednog”, autora Imera Peza, pozorišna predstava, otvaranje Zavičajnog muzeja, otvaranje Izložbe dijela nastalih u sklopu Gun-Gor centra, koncert za mlade, te veče sevdaha.
Finalan program biti će uskoro poznat javnosti.
Izvor – Gorazde Portal