UTVRĐEN BOGAT PROGRAM OBILJEŽAVANJA DANA DRŽAVNOSTI BIH U BPK GORAŽDE

Hits: 36

Organizacioni odbor za obilježavanje 25.novembra-Dana državnosti Bosne i Hercegovine, na sjednici koja je održana danas, utvrdio je program i finansijski plan obilježavanja ovog značajnog datuma za Bosnu i Hercegovinu.

„Na nivou Organizacionog odbora ponovo je ustanovljen bogat program obilježavanja koji smo rasporedili u više dana. Aktivnosti se dešavaju u sve tri lokalne zajednice u Bosansko-podrinjskom kantonu, a sadržaji koji su pripremljeni će zadovoljiti sve uzraste, od najmlađih do najstarijih građana našeg kantona. Predviđeno je gostovanje Lutkarskog pozorišta iz Mostara, to je nešto novo za naše najmlađe sugrađane, a standardne aktivnosti su svečana akademija, obilježavanje i polaganje cvijeća na spomen obilježja i mezarja. Značajno je istaći i ozvaničenje aktivnosti koje su obilježile prethodnu godinu, poput realizacije određenih projekata- istaknuo je, tim povodom, predsjednik Organizacionog odbora, premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Oković.

Pored predsjedavajuće Skupštine BPK Goražde Aide Obuće, gost predavač na ovogodišnjoj svečanoj akademiji, posvećenoj Danu državnosti BiH biće prof.dr.sc. Ivo Komšić, član ratnog Predjedništva RBiH i bivši gradonačelnik Sarajeva.

Vlada Bosansko-podrinjskog kantona i Grad Goražde obezbijedit će sredstva za nabavku većeg broja državnih zastava, koje će povodom ovog datuma, kao i svih narednih datuma kad se obilježavaju državni praznici, našem gradu dati poseban svečarski karakter, istaknuto je, takođe, na današnjoj sjednici Organizacionog odbora za obilježavanje Dana državnosti BiH.

bpkg.gov.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *