VELIKO PRIZNANJE JEDNOM OD NAJBOLJIH BH. PLASTIČNIH HIRURGA: DRAŽEN ERIĆ JEDINI PREDSTAVNIK BIH NA KONGRESU “ARABIA PLAST“

Hits: 35726

Doktor Dražan Erić iz Foče, jedan od najboljih bh stručnjaka u oblasti plastične i rekonstruktivne hirurgije, jedini je predstavnik BiH na velikom Panarapskom kongresu za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju, koji se od 9. do 12. marta održava u Manami, glavnom gradu Kraljevine Bahrein.

Kongres „Arabia Plast“ svake godine okupi oko 800 plastičnih hirurga iz arapskih zemalja, ali i Evrope, SAD-a, Rusije i Australije i održava se pod pokroviteljstvom Šeika Muhameda Bin Abdula Al Kalife (Shaikh Mohammed Bin Abdulla Al Khalifa), predsjednika Vrhovnog vijeća za zdravstvo i člana kraljevske porodice u toj zemlji.

O značaju ovog događaja , osim broja i reputacije učesnika, govori i prostor koji mu je dat u dnevnim listovima Bahreina.

Dražan Erić već je imao zapaženo izlaganje na kongresu, a tokom posjete Bahreinu susreo se i sa bh ljekarima koji već duže vrijeme rade u ovoj prijateljskoj zemlji.

Na prijedlog Reyadha Jusufa, predstavnika Bosanskohercegovačkog centra u Bahreinu, Erić je dobio i poziv Asocijacije poslovnih žena Bahreina (Bahrain Businesswomen’s Society) da predstavi kapacitete plastične hirurgije u BiH, te održi predavanja vezana za rekonstruktivne zahvate na nosu i grudima.

Inače, počasna predsjednica ove asocijacije je Sabika bint Ibrahim al-Khalifa, supruga kralja Bahreina Hamada ibn Isa al-Khalife.

– Čast mi je što sam na kongresu bio jedini predstavnik BiH sa prezentacijom rada na temu „Replantacija i revaskularizacija prstiju i šake“.

A ogromna mi je čast i biti u društvu najmoćnijih žena Bahreina, okupljenih u jednu ovakvu asocijaciju.

Ovo je veliko priznanje i za BiH, ali i plastičnoj hirurgiji u našoj zemlji.

U Bahreinu predstavljam privatne bolnice, ali i državne ustanove koje se bave plastičnom hirurgijom u BiH.

Vašim čitaocima ću otkriti da sam se odlično pripremio i da je bilo odlično.

Nadam se uspostavljanju saradnje, jer mi u BiH se bavimo jako ozbiljnim zahvatima i bilo bi veoma dobro kada bi naše klinike imale pacijente iz tog dijela svijeta – kazao nam je Erić.

AVAZ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.