VENECIJA I GORAŽDE POTPISAĆE SPORAZUM O BRATIMLJENJU DVA GRADA: GONDOLE POSTAJU TURISTIČKA ATRAKCIJA U GORAŽDU

Hits: 137

Zbog goraždanskih ulica koje prilikom svakih jačih kišnih padavina izgledaju poput onih u Veneciji, Gradska uprava Goražde donijela je odluku o bratimljenju ova dva grada.

– Ulica Kulina Bana, Zaima Imamovića i Titova neodoljivo posjećaju na potopljene ulice u Veneciji. Takav prizor imali smo i sinoć. Sve to je razlog da smo uputili zahtjev gradu Veneciji u Italiji da to i ozvaničimo bratimljenjem ova dva grada. Gradska uprava Venecije bila je oduševljena idejom, a i sami su potvrdili da Goražde neodoljivo podsjeća na Veneciju, navode u upravi grada Goražda.

Potpis o bratimljenju trebao bi se desiti prilikom neke od narednih poplava ulicama Goražda kada će grad na Drini ponovno neodoljivo podsjetiti na Veneciju.

Gradonačelnik Venecije Luigi Brugnaro za naš portal potvrdio je informaciju o bratimljenju.

– Venecija i Goražde će se bratimiti vrlo brzo, a grad Venecija će u narednom periodu planirati 200.000 eura za kupovinu 500 gondola koje će biti poklonjene gradu Goraždu. Gondole će i kod vas postati prava turistička atrakcija kao i kod nas, kaže gradonačelnik, Venecije Luigi Brugnaro.

Goražde će na ovaj način postati prava turistička atrakcija, navode u gradskoj upravi Goražde.

Tekst je satiričnog karaktera, njegova svrha nije omalovažavanje ili vrijeđanje bilo koga već zabava i humor sa stvarnim ili približno stvarnim događajima.

gorazdeportal.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.