(VIDEO) HILJADE LJUDI NA PROTESTIMA U PODGORICI: NE DAMO CRNU GORU, NE SMIJE BITI CRNIH PTICA NI SREBRENICA!

Hits: 96

Na Trgu nezavisnosti u Podgorici okupilo se vi┼íe hiljada gra─Ĺana na patriotskom skupu kako je u tamno┼ínjoj javnosti nazvan. Najavile su ga crnogorske patriotske organizacije i to bez navo─Ĺenja ijednog imena niti konkretne organizacije koja stoji iza skupa.

Ipak, parole koje su izre─Źene na tribini jasno su ukazale na to da su okupljeni digli svoj glas protiv nacionalisti─Źkih snaga koje su se udru┼żile na izborima, te koje trenutno u skup┼ítini imaju prevagu. To je posebno ilustrovala jedna poruka koja je javno izre─Źena lideru Ujedinjene reformske akcije (URA) Dritanu Abazovi─çu.

“Nama je Crna Gora najpre─Źa. Samo se toga gospodine Dritane Abazovi─çu sjetite, prije nego ┼íto zagrizete otrovnu jabuku”, indikativna je poruka sa skupa.

Na tribini je, ipak, re─Źeno da ih nije okupila nijedna politika. Prisutni su u vri┼íe navrata uzvikivali “Ne damo dr┼żavu, ne damo Crnu Goru.”

“Jedina partija koja nas je okupila je Crna Gora, ona iz koje je sramno istupiti. Svi trebamo biti za jedinstvenu i nezavisnu Crnu Goru nezavisno od toga ko se krsti ili ko klanja. Poru─Źimo, niti mo┼że biti ┼żica, niti crnih ptica, a kamoli srebrenica”, poru─Źeno je sa tribine.

Tako─Ĺer, istaknuto je da je Crna Gora “sita ─Źetni─Źke slobode”.

“Antifa┼íisti─Źka Crna Gora ne─çe se za srpski ra─Źun osloboditi od same sebe. Razmisli Crna Goro jo┼í jednom, treba li ti sloboda Dragoljuba Mihajlovi─ça”, poru─Źeno je.

Prema procjeni Uprave policije Crne Gore na ovom skupu prisustvuje ─Źak 50.000 ljudi.

Uo─Źi ve─Źera┼ínjeg skupa premijer Du┼íko Markovi─ç je na Twiteru poru─Źio “Da je vje─Źna Crna Gora”.

Skup je, ina─Źe, ranije podr┼żao DPS Mile ─Éukanovi─ça, ali se ogradio kazav┼íi da ne stoji iza njegove organizacije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.