VIDEO/ LEPA BRENA NAJAVILA TUŽBU PROTIV GRADA GORAŽDA ZBOG KRAĐE IDEJE O SPUŠTANJU NA STADION HELIKOPEROM

Hits: 15452

Lepa Brena danas u posljepodnevnim satima najavila je pokretanje tužne protiv administrativne jedinice “Grad Goražd” i aktuelnog gradonačelnika nakon što su se ispostavile kao tačne špekulacije da će gradonačelnik na Gradski stadion „Midhat Drljević“ u Goraždu spustiti sa helikopterom povodom proglašenja Goražda gradom.

Foto: Trenutak kada gradonačelnik Ramović kao Lepa Brena iskače iz helikoptera

– Moja ideja je prekopirana, ja sam pokradena, ovo ne može proči bez tužbe, uzrujano je na svom twitteru prokomentarisala Lepa Brena, nakon današnjeg događaja u Goraždu.

Foto: Trenutak kada Lepa Brena skače iz helikoptera

Brena je kao najveća Balkanska zvijezda sletjela 1989 godine  na stadion Vasil Levski u Sofiji  pred oko 50.000 ljudi što je bio prvi slučaj da neko sleti na stadion sa helikopterom na ovim prostorima. Nakon toga svoju ideju  “slijetanjem helikopterom” na stadion zaštitila je kao svoj brend. Punih 30 godina to se poštovalo sve do danas kada se helikopter ukazao iznad grada a u njoj gradonačelnik, pa je Brena nastavila verbalnu paljbu.

 

Video: Lepa Brena slijeće na stadion u Sofiji 1989 godine

–  Ovo nema smisla, kad je Brčko kao moj rodni grad mjenjao administrativno uređenje gradonačelnik me molio da sleti sa helikopterom ali ja sam to zabanila. Sad me niko nije kontaktirao i ja ću sasvim sigurni tužiti gradonačelnika i gradsku upravu Goražda – rekla je Lepa Brena.

Podršku Breni dali su i estradnjaci svi mahom iz Bosne i Hercegovine i Srbije osim Hanke Paldum koja večeras pjeva u Goraždu.

Video: Muhamed Ramović slijeće na stadion u Goraždu 2017 godine

Kontakirali smo i administrativne stukture Grada Goražda gdje su kratko prokomentarisali da se Brena ljuti ne zbog toga što se gradonačelnik na stadion spustio helikopterom, već zbog toga što joj je krivo što je povodom ove svečanosti pozvana da pjeva Hanka Paldum a ne Lepa Brena.

Tekst je satiričnog karaktera, njegova svrha nije omalovažavanje ili vrijeđanje bilo koga već zabava i humor sa stvarnim ili približno stvarnim događajima.

Gorazde Portal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.