(VIDEO) PREDSJEDNICA VLADE RS ŽELJKA CVIJANOVIĆ U RADNOJ POSJETI OPŠTINI VIŠEGRAD

Hits: 367

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović danas je, u okviru radne posjete opštini Višegrad, razgovarala sa načelnikom ove opštine Mladenom Đurevićem.

Nakon susreta sa načelnikom i opštinskim rukovodstvom, premijerka je izjavila da će Vlada Srpske pomoći Višegradu u realizaciji nekoliko važnih projekata.

“Jedan od prioritetnih projekata je sanacija lokalne deponije i mi ćemo zajedničkim snagama uraditi taj projekat. Višegrad postaje mjesto koje privlači sve više turista, a i zbog toga što je stavljeno na turističku mapu zaslužuje da se vodi računa i o takvim stvarima i projektima”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Ona je najavila da će Vlada Republike Srpske, zajedno sa višegradskom opštinom, realizovati i projekat rekonstrukcije glavne ulice čija vrijednost iznosi oko tri miliona KM.

 

RTRS: Neprihvatljivo da autoput ne ide kroz Višegrad

“Vlada stoji i iza ideje da bude izgrađeno veliko dječije igralište. Bavili smo se i pitanjem snabdjevanja određenih naselja vodom i to će biti riješeno projektom koji će podržati Vlada”, istakla je predsjednica.

Ona je navela da je raduje činjenica da je u Višegradu ojačala poslovna inicijativa i da su otvorene četiri firme, te da se zapošljava sve više ljudi.

“U zadnjem periodu je sa evidencije opštinskog Zavoda za zapošljavanje skinuto 186 lica. To predstavlja dodatnu energiju i naš interes je da otvaramo nova radna mjesta i pomažemo lokalnu privredu, a samim tim pomažemo u stvaranju boljih životnih uslova”, naglasila je premijerka.

Načelnik opštine Mladen Đurević je potvrdio da je od premijerke Srpske dobio obećanje da će Vlada u narednom periodu pomoći u realizaciji pojekata koji su veoma bitni za opštinu.

“U fazi smo izrade tenderske dokumentacije za rekonstrukciju glavne i sporednih ulica i nadam se da će u narednom periodu biti raspisan javna nabavka”, rekao je Đurević.

Tokom radne posjete Višegradu, premijerka Cvijanović se sastala sa Upravom ZP „Hidroelektrane na Drini” nakon čega je izjavila da ovo preduzeće predstavlja jaku privrednu komponentu ne samo za Višegrad, nego za cijeli kraj.

„Vlada Republike Srpske je upoznata sa problemima u ovom preduzeću koje su izazvali loši ovogodišnji hidrološki uslovi, velika suša, te činjenica da je u tom periodu istovremeno obavljen i remont. Bitno je da se problemi saniraju postepeno. Situacija će se sigurno poboljšati”, istakla je predsjednica Cvijanović.

BNTV: Načelnici u Višegradu o autoputu Beograd Sarajevo

Premijerka Cvijanović danas je u Višegradu razgovarala i sa načelnicima opština Sarajevsko-romanijske i Drinske regije.

Tokom ovog susreta, načelnici ovih regija iznijeli su jedinstven stav da trasa budućeg brzog puta Sarajeva – Beograd treba da ide istočnim dijelom Republike Srpske.

Podsjetivši da je trasa, koja bi išla istočnim dijelom Srpske, predviđena i strateškim i planskim dokumentima Srpske, načelnici opština Pale, Sokolac, Rogatica, Novo Goražde i Višegrad su naglasili da je to jedinstvena šansa za razvoj ovog dijela Republike.

Predsjednica Cvijanović je istakla da Vlada podržava trasu brzog puta Beograd-Sarajevo, preko Višegrada kroz istočni dio Srpske, jer će ovaj put značiti žilu kucavicu za budućnost ovog kraja.

“Vlada Srpske stoji iza ove trase, ne da bi nekome tjerala inat, nego da bi se ponašali u skladu sa onim što definišu naši strateški dokumenti. Ta trasa se našla u strateškim dokumentima i definisana je u Strategiji transporta Republike Srpske, a ona je našla mjesto u okvirnom dokumentu na nivou BiH”, zaključila je premijerka.

gorazdeportal.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.