VIDEO/ SAKUPLJEN DOVOLJAN BROJ POTPISA: PODNESENA INICIJATIVA ZA SMJENU VLADE RS-a

Hits: 606

Predsjednik PDP-a i zastupnik u Narodnoj skupštini RS-a Branislav Borenović potvrdio nam je ovu informaciju ističući da je riječ o dokumentu koji sadrži 220 stranica detaljne analize u RS-u.

“Mislim da ima nekoliko hiljada temeljnih argumenata zašto ova vlada treba da ode. Mi smo u skladu s poslovnikom sakupili dovoljan broj potpisa da inicijativa može ići u proceduru. Vidjet ćemo u narednim danima u kojem će pravcu to ići”, rekao je Borenović.

Istakao je da predsjednik RS-a Milorad Dodik i predsjednica Vlade RS-a Željka Cvijanović treba da daju odgovor na hiljade argumenata jer odgovornost za trenutno stanje snose isključivo njih dvoje.

Video: Godišnjica protesta u Banja Luci

“Ovo je najlošija vlada u historiji RS-a. Željka Cvijanović je izabrana na mjesto premijerke kupovinom narodnih poslanika i ona je najobičniji poslušnik Milorada Dodika. Njihova reakcija pokazuje svu frustraciju zbog činjenice da se istina ne može negirati”, rekao je Borenović.

Zaključio je da će opozicija inisistirati svim parlamentarnim sredstvima da se o smjeni vlade Željke Cvijanović raspravlja na sjednici NSRS-a.

“Očekujemo da se u narednim sedmicama o tome raspravlja i da čujemo njihove odgovore. Mislim da će bit nekoliko intenzivnih sjednica pa možda i dva-tri mjeseca u NSRS-u”, kazao je Borenović.

klix.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *