VIDEO/ SKUPŠTINA BPK-a NI DANAS NIJE USVOJILA BUDŽET ZA OVU GODINU

Share this...
Share on Facebook
Facebook
0

Hits: 1294

Tri dana prije isteka važenja Odluke o privremenom finansiranju, ni na današnjem zasjedanju Skupština Bosansko-podrinjskog kantona nije usvojila budžet za ovu godinu. Iako u vladajućoj koaliciji SDA i SBB-a oprezno daju izjave o mogućoj krizi vlasti, svima je, čini se, jasno da koalicija ne funkcioniše.

Do 31. marta ostalo je još malo vremena, a usvajanje budžeta BPK-a i dalje je na čekanju. Na današnjem zasjedanju, Klub SDA je tražio da se o budžetu raspravlja u formi prijedloga, ali je njihov koalicioni partner SBB, u saradnji s opozicijom, imao drugačiji stav. Većinom glasova odlučeno je da o budžetu bude raspravljano u formi nacrta.

S obzirom na to da Odluka o privremenom finansiranju važi još tri dana, ostalo je nejasno kako će se o Nacrtu budžeta za tako kratko vrijeme organizirati javna rasprava. Inače, nije tajna kako SBB i SDA u posljednje vrijeme ne funkcionišu u potpunosti kao koalicioni partneri, a sve to opterećuje i rad Vlade BPK-a.

Termin za održavanje nove sjednice kantonalnog parlamenta nije određen, tako da će se, po svemu sudeći, izjašnjavanje o budžetu za ovu godinu desiti tek nakon 31. marta, kada prestane važiti Odluka o privremenom finansiranju.

federalna.ba

Share this...
Share on Facebook
Facebook
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *