VIDEO/ ZAHVALJUJUĆI SDP-u, BPS-u, DF-u, SzP-u HDZ-u1990 I A-SDA NEĆE BITI AKCIZA!

Hits: 797

Za uvođenje akciza bili su zastupnici Stranke demokratske akcije (SDA), Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Saveza za bolju budućnost (SBB) i Hrvatske demokratske zajednice (HDZ). Protiv uvođenja akciza bili su zastupnici Saveza za promjene (SzP), Demokratske fronte (DF), Socijaldemokratske partije (SDP), A – Stranke demokratske aktivnosti (A-SDA), Bh.patriotske stranke Sefer Halilović (BPS), Hrvatske demokratske zajednice 1990, (HDZ1990). Također i novoosnovani “Nezavisni klub” od trojice bivših SDA-ovaca bili su protiv akciza.

Zastupnici u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine usvojili su danas izvještaj Komisije za finansije i budžet PD Parlamenta BiH koji je dao negativno mišljenje o novom Zakonu o akcizama. To znači da novih poskupljenja za građane Bosne i hercegovine neće biti i to isključivo glasanju zastupnika SDP-a, BPS-a, DF-a, SzP-a i HDZ1990 kao i trojici nezavisnih, doskora SDA-ovih zastupnika.

Na anašnjem zasjedanju zastupnik SDA Šemsudin Mehmedović bio je suzdržan u vezi Zakon o akcizama čime je, zapravo, ostavio svoj status u SDA otvorenim te je sasvim sigurno da on, do daljnjeg, ostaje u SDA.

bnn.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: