(VIDEO+FOTO) NAŠA STRANKA PREDSTAVILA NOVE ČLANOVE, PRIDRUŽIO IM SE I DAMIR MARJANOVIĆ

Hits: 224

Broj članova Naše stranke bogatiji je za članove pokreta IgG Socijaldemokrati, a predsjednik ove stranke Peđa Kojović naglasio je da stranka nakon lokalnih izbora rapidno raste te da je ovo za Našu stranku veliki dan.

“Ovo je velika stvar i ponosan sam što su ovakvi ljudi izabrali Našu straku kao političku opciju u kojoj žele nastaviti svoje djelovanje. Dijelimo shvatanja, zabrinutost i nadu za izbore koji nas čekaju 2018., a za koje mislimo da će odrediti dugoročnu sudbinu BiH. Mi želimo biti kurs koji će promijeniti politiku koju nacionalisti vode već 20 godina i mislim da je to s ovim ljudima realno očekivati”, rekao je Kojović.

VIDEO: Damir Marjanović novi član Naše Stranke

Istakao je da ovaj rast stranke značajan, ali da je značajnije da Naša stranka bude opcija koja će odoljeti populizmu.

Našoj stranci pridružio se i Damir Marjanović koji je objasnio razloge pristupanja ovoj političkoj opciji.”Razmišljali smo o mnogim opcijama, ali nakon hiljada pređenih kilometara u BiH shvatili smo da dalja fragmentacija političkog prostora ne bi dobro došla i ne bi nam omogućila da nakon 2018. uradimo i realiziramo ono što trebamo uraditi. Shvatili smo da je vrijeme da naše angažovanje nastavimo u jednoj političkoj instituciji koja je vjerodostojna, principijelna i koja dijeli naše stavove”, rekao je Marijanović.

Dodao je kako 25 godina političari bh. građane ubjeđuju da se stvari ne mogu promijeniti.

“Mi smo svjesni da je ova zemlja na jednoj prekretnici i zbog unutrašnjih i zbog geopolitičkih zbivanja. Svjesni smo da imamo izbor da opet budemo kusur velikih igrača ili da zauzmemo stav i da se pobrinemo za svoju budućnost. Ova zemlja može, mora i zaslužuje bolje. Tražili smo sagovornike i imali smo sreću da smo našli ove ljude”, rekao je.

Kojović je istakao da će pokret IgG Socijaldemokrati nastaviti raditi te da pristupanje njihovih članova Našoj stranci nije nikakav sporazum.

“Radi se o učlanjenju u stranku i jačanju naših političkih kapaciteta. Mi smo stalno u kontaktu sa SDP-om i DF-om, ali smatramo da je ovakav pristup najbolji za sve što je lijevo od centra i za državu BiH. Nakon izbora će naši partneri biti SDP i DF, ali ovo je način na koji izlazimo na izbore”, rekao je.

Marjanović je rekao kako imaju konkretne programske planove te da su članovi IgG pokreta koji su pristupili Našoj stranci donijeli jako dobra iskustva, planove, modele i hrabrost da se uključe u realizaciju tih planova.”To je snaga koju donosimo. Naša stranka je 2014. godine imala slogan ‘Ova zemlja može bolje’. Zaista, ova zemlja može, mora i zaslužuje bolje. Sada ima i ljude koji znaju kako to da joj daju”, rekao je Marjanović.

Našoj stranci su, između ostalih, pristupili Amna Popovac, Mario Vukasović, Šeherzada Delić i Neira Dizdarević.

klix.ba, N1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.