(VIDEO+FOTO) NEMA KVORUMA ZA SJEDNICU PARLAMENTA FBiH, ZASTUPNICI SDA i HDZ-a SE NISU POJAVILI

Hits: 132

Zastupnici SDA, kako je već najavljeno na portalu Klix.ba, nisu se pojavili na današnjoj vanrednoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH, čime je onemogućeno održavanje sjednice na kojoj je trebalo da bude razmatran Prijedlog Zakona o izbornim jedinicama i broju mandata Parlamenta FBiH.

Kvorum za održavanje vanredne sjednice Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH nije ispunjen, jer su se na skupu pojavila samo 43 zastupnika. Zastupnici SDA, kako je već najavljeno, nisu se pojavili na sjednici, a izostala su i četiri zastupnika iz SBB-a i tri iz BPS-a.

Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH danas se trebao po hitnoj proceduri izjasniti o Prijedlogu zakona o izbornim jedinicama i broju mandata Parlamenta FBiH, koji su u proceduru uputili predstavnici DF-a i SDP-a.

Prema riječima opozicionih zastupnika, usvajanjem zakona bi se, praktično, provela presuda Ustavnog suda BiH po apelaciji Bože Ljubića, što bi spriječilo “mostarizaciju” cijele Federacije BiH nakon predstojećih izbora.

Šef Kluba Demokratske fronte u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Dženan Đonlagić je ranije za Klix.ba kazao će na današnjoj sjednici biti jasno da li je zaista na sceni politička trgovina, odnosno da li je SDA nakon 3,5 godine ucjena i savijanja kičme još uvijek podložna utjecaju HDZ-a.

Podsjećamo da su Ismet Osmanović i Šefik Džaferović prilikom konsultacija s predlagačima kazali da SDA načelno podržava rješenja u Prijedlogu zakona o izbornim jedinicama i broju mandata Parlamenta FBiH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *