(VIDEO+FOTO) POČINJE SANACIJA PUTNIH PRAVACA U MZ ORAHOVICE I KRABORIŠ

Hits: 181

Nakon što je Gradska uprava uputila zahtjev za privremeno ustupanje MTS-a OS BiH za potrebe sanacije lokalnih puteva na području grada Goražda, danas je ozvaničen i potpisan ugovor o angažiranju inžinjerijskih resursa OS BiH, koji su potpisali ministrica odbrane BiH Marina Pendeš i gradonačelnik Goražda dr.sci. Muhamed Ramović. Ovim ugovorom se angažovala inžinjerijska jedinica Oružanih snaga BiH u svrhu sanacije puteva u mjesnim zajednicama Orahovice i Kraboriš.

Potpisanim ugovorom inžinjerijski resursi OS BiH angažuje se na privremenoj i nekomercijalnoj osnovi gdje će izvoditi radove na sanaciji lokalnih putnih pravaca u Mjesnoj zajednici Orahovice na dionici Čemeričko vrelo – Zorovići – Goršić polje – Brzača u dužini od 10 kilometara i Orahovice – Nikolići u dužini od 8 kilometara, te sanacija puteva u Mjesnoj zajednici Kraboriš u dužini od 11 kilometara.

– Na bazi dosadašnje saradnje između Grada Goražda i Oružanih snaga BiH, kada sam posjetio ministricu Marinu Pendeš i njene saradnike, zamolio sam da ponovo i ove godine budemo u programu. Mi smo uradili jedan ogroman projekat sa mjesnom zajednicom Osječani, a taj projekat se pokazao opravdanim. Projekat je bio vrijedan nekoliko stotina hiljada konvertibilnih maraka. Mi smo uložili 10%, uglavnom na gorivo i logističku podršku. Naime, mjesna zajednica Orahovice i mjesna zajednica Kraboriš, iskazali su tu potrebu. Ovoga puta uradit će se i više nego u Osječanima, jer su duži putevi, frekvencija saobraćaja je mnogo veća, jer se tim putem vrši komunikacija prema Prači i Sarajevu. U kontaktu sam sa Načelnikom Pala, koji također ima volju da nastavi uređenje tog puta sa Entitetske linije prema Podgrabu, čime bi put do Sarajeva bio kraći. On postoji međutim nije u kvalitetnim uslovima, što bi trebalo da se uradi. Putni pravac Brzača – Zorovići će nam mnogo značiti, jer uskoro počinjemo sa asfaltiranjem tog dijela puta, a mi također imamo svoje učešćea to će nam omogućiti da produžimo asfaltiranje pravca prema nekropoli Goršić polje, koje će uraditi Oružane snage –kaže Muhamed Ramović.

Video: Počinje sanacija putnih pravaca U MZ Orahovice i Kraboriš

–Mogu biti slobodan i reći da sa današnjim danom potpisivanjem ugovora sa Oružanim snagama, ovo je ponovno rođenje mjesne zajednice Orahovice. Stanovnici koji žive na području mjesne zajednice Orahovice ni dan danas nisu svjesni šta mi dobijamo i koliko znači ovaj projekat sa mjesnu zajednicu. Ovom prilikom bih pozvao stanovništo koje živi na području mjesne zajednice Orahovice da se uključe u ovu akciju kako bi pomogli mjesnoj zajednici Orahovice i Gradu Goraždu u ovome projektu.” – istakao je predsjednik Savjeta MZ Oroahovice Adem Mutapčić.

”Prije svega se zahvaljujemo Gradonačelniku što nam je omogućio da se radi put prema Kraborišu. Zamolio bih sve one koji su u mogućnosti da se priključe ovoj akciji da pomognemo u realizaciji ovoga projekta. Unaprijed se zahvaljujem.” – naglasio je predsjednik Savjeta MZ Kraboriš Hamdo Konjević.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: