(VIDEO+FOTO) SVEČANO OTVORENE REKONSTRUISANE PROSTORIJE CENTRA ZA FIZIKALNU MEDICINU I REHABILITACIJU DOMA ZDRAVLJA

Hits: 81

Predstavnici Gradske uprave Grada Goražda na čelu sa gradonačelnikom Muhamedom Ramovićem danas su sa menadžmentom JU Dom zdravlja ”dr. Isak Samokovlija” Goražde svečano ozvaničili završetak radova rekonstrukcije prostorija Centra za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Doma zdravlja.

Centar za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju je rekonstruisan u okviru projekta Grada Goražda, a pomenutom rekonstrukcijom je omogućeno bolje radno okruženje uposlenima i unaprijeđen je kvalitet usluga. Vrijednost projekta je oko 10.000,00 KM, a kada je riječ o opremanju Centra za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Gradska uprava u proteklom periodu donirala je i najsavremenij aparat za ultrazvučnu terapiju za potrebe ovog Centra.

Prilikom današnje svečanosti, gradonačelnik Muhamed Ramović je naglasio da će Grad Goražde nastaviti sa projektima kojim se unaprijeđuju usluge Doma zdravlja, kao i drugih zdravstvenih ustanova na području našeg Grada, te dodao – ”Nakon što smo završili opremanje i rekonstrukciju Službe za laboratorijsku dijagnostiku, prioritet je bio rekonstrukcija Centra za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju. Drago nam je da smo odabrali ovaj projekat, koji je sasvim opravdan, a sve u cilju da našim građanima unaprijedimo usluge, da im olakšamo i učinimo tu uslugu kvalitetnijom. U ovaj projekat smo uložili oko 10.000,00 KM. Danas smo ovdje da sa direktorom da obiđemo i ove druge prostorije, da vidimo šta je to slijedeće što možemo odrediti kao prioritet u mjesecu februaru i martu i da napomenem mi svaki njihov zahtjev uvijek rješimo pozitivno. Smatramo ipak da je primarna zdravstvena zaštita i nama u prioritetu, kao osnivačima i s te strane uvažavamo te prijedloge.

”U Domu zdravlja ističu kako je riječ o vrijednom projektu o čemu je govorio direktor dr. Edin Čengić, te se nadaju nastavku dobre saradnje sa Gradskom upravom – ”Imamo zadovoljstvo da danas smo u renoviranim prostorijama Centra za fizikalnu medicinu, zahvaljujući našem osnivaču, Gradskoj upravi koja nam je i ovaj put, kao i bezbroj puta do sada izašla u susret i finansijski podržala renoviranje ovog prostora, što je uključivalo spuštanje stropova koji su bili jako visoki, čime se gubio veliki dio toplote i prostor se teško mogao ugrijati, tako da treba napomenuti da je ovo prostor gdje se izvode fizikalne terapije, gdje korisnici naših usluga provode ovdje jedan duži period tokom dana, oni ovdje dolaze više puta tokom sedmice i zbog toga je zimi bilo veoma neugodno za boraviti u ovim prostorijama i pacijentima, ali i osoblju koji tu borave duže. Također, pored tih radova urađeni su i krečenje prostorija i izmjena stolarije, tako da smo dobili mnogo na energetskoj efikasnosti i manjim troškovima za zagrijavanje. Ja koristim ovu priliku da se zahvalim Gradonačelniku, Gradskoj upravi, koji su uvijek bili uz ovu ustanovu, uz Dom zdravlja Goražde i siguran sam da ćemo i dalje nastaviti,  kao što smo i svih ovih godina imali saradnju, a sve u cilju poboljšanja uslova rada nas koji tu radimo, ali i poboljšanja usluga prema pacijentima.”

Nakon svečanosti Gradonačelnik i Direktor sa saradnicima posjetili su odijeljena Doma zdravlja kako bi uvidjeli koje su to potrebe u narednom periodu kako bi se i dalje unapređivale kvalitet usluga.

gorazdeportal.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.