VLADA BPK OGLASILA SE SAOPŠTENJEM STANOVNIŠTVU GORAŽDA: “AKO BUDETE SLUTILI DA NEĆE BITI BRZE CESTE, ONDA ĆE TE TO I NASLUTITI”

Hits: 1420

Vlada BPK ne osjeća krivicu zbog toga što još uvijek nije počela gradnja brze ceste između Goražda i Sarajeva i smatra da su glavni krivci za trenutno stanje stanovnici Goražda koji su cijelo vrijeme sumnjali u izgradnju puta i što su svojim pesimizmom naslutili da od puta neće biti ništa.

– Da su građani Goražda vjerovali da će biti izgrađena brza cesta Goražde – Sarajevo ona bi bila izgrađena, ali kad ste skeptični, kad stalno pričate da od toga nema ništa, kad ne vjerujete u brzu cestu logično je da nema ništa od puta, iako smo mi kao Vlada vjerovali da će biti izgrađen put – navodi se u saopštenju Vlade BPK Goražde.

Zato iz Vlade BPK pozivaju da se promjeni dosadašnja praksa.

– Pozivamo stanovništvo Goražda da svako jutro kad se probude kažu „Biće put“, a da nakon toga kažu “Bolje da vjerujemo Vladi nego svom racionalnom razmišljanju” i  put će sigurno biti izgrađen – navodi se u saopšetnju Vlade BPK Goražde.

Mi se ne osjećamo nikakvu vrstu odgovornosti kao Vlada, vi samo pričajte kako nema brze ceste i oho vam se oho, kaže se na kraju saopštenja.

Tekst je satiričnog karaktera, njegova svrha nije omalovažavanje ili vrijeđanje bilo koga već zabava i humor sa stvarnim ili približno stvarnim događajima.

gorazdeportal.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.